Elf nieuwe leden in Geschillencommissie Kifid

Kifid: Warmtefonds discrimineert met afwijzing leningaanvraag

Het bestuur van Kifid heeft per 1 januari 2019 elf nieuwe leden benoemd in de Geschillencommissie. Het merendeel van de nieuwe leden is jurist. Een aantal leden is benoemd vanwege specifieke deskundigheid.

De leden vervullen deze functie als nevenfunctie en zijn niet werkzaam voor een bij Kifid aangesloten financiële dienstverlener. De minister van Financiën heeft de benoemingen door het bestuur van Kifid goedgekeurd.

Kleinzakelijke financiering
Eveline Ruinaard, voorzitter Geschillencommissie, is blij met de benoemingen: “Hiermee is de Geschillencommissie weer op sterkte na het vertrek van leden de afgelopen jaren. En zijn we voorbereid op een voorzienbare uitstroom van een aantal leden die vanwege het bereiken van de maximumleeftijd in de komende jaren hun nevenfunctie moeten neerleggen. Het is belangrijk deskundigheid binnen te kunnen halen, die we nodig hebben voor de behandeling van klachten over kleinzakelijke financiering.”

Onder de nieuwe leden zijn drie rechters, drie universitair docenten, een medewerker van het wetenschappelijk bureau van de Hoge Raad, twee advocaten-generaal van de Hoge Raad, een bedrijfsovername- en financieringsspecialist en een accountant.

Bron: Kifid

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES