Drie pensioenfondsen stappen in bij hypotheekinvesteerder Dynamic Credit

Drie pensioenfondsen stappen in bij hypotheekinvesteerder Dynamic Credit

Drie Nederlandse pensioenfondsen zijn toegetreden als investeerder tot Dynamic Credit, de hypotheekinvesteringsmaatschappij achter o.a. online hypotheeklabel bijBouwe. Bovendien hebben de al eerder aangesloten pensioenfondsen hun investeringsbijdrage verhoogd. Daarmee komt het totale hypotheekvermogen van Dynamic Credit op ruim 10,5 miljard euro.

Dynamic Credit biedt pensioenfondsen een alternatief ten opzichte van reguliere pensioenfondsen. Fondsen kunnen kiezen uit segmenten waarin ze willen investeren. Ook hebben ze volledige controle over het rentebeleid, de acceptatiecriteria en productkarakteristieken. Volgens Daan Potjer, COO bij Dynamic Credit, sluit dit aan bij de huidige trend onder pensioenfondsen. Ook de Nederlandse Bank vraagt volgens hem van pensioenfondsen om meer controle te houden over hun investeringen.

Volgens Bart van der Noord, Institutional Sales Manager bij Dynamic Credit, is het voor een pensioenfonds cruciaal om controle te houden over zijn investeringen, vooral over hypotheekinvesteringen, die van nature niet liquide zijn. “Om een goede match te vinden tussen activa en passiva, zoeken institutionele beleggers steeds vaker een portfolio op maat, zodat ze kunnen kiezen uit de segmenten waarin ze willen investeren. We hebben gemerkt dat pensioenfondsen over het algemeen focussen op de lange termijn en verzekeringsbedrijven meer op lage risico’s.”

Om welke drie pensioenfondsen het gaat, is niet bekend gemaakt.

Bron: Dynamic Credit

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES