De Vereende springt in gat en gaat taxi’s verzekeren

De Vereende springt in gat en gaat taxi’s verzekeren
© Pixabay

Schadeverzekeraar De Vereende heeft dekkingscapaciteit gerealiseerd voor het verzekeren van taxi’s. Reden is dat steeds minder verzekeraars nog taxi’s willen verzekeren, aldus de Vereende. Zij meldt van verschillende assurantieadviseurs signalen te hebben ontvangen dat er vanaf 1 januari 2018 onvoldoende capaciteit zou zijn om de in Nederland rijdende taxi’s nog verzekerd te houden.

“In de Nederlandse verzekeringsbranche is dit bij uitstek een situatie waarbij de Vereende haar rol wil en kan spelen”, meldt de verzekeraar in een persbericht. “Voor risico’s waarbij het maatschappelijk relevant is om een verzekeringsdekking te verlenen, maar waarbij reguliere verzekeraars hier niet aan willen, komt de Vereende in actie.” Directievoorzitter Ingrid Visscher: “De zekerheid waar de tijd om vraagt is niet voor niets onze merkbelofte. Ondanks de vele haken en ogen aan het verzekeren van taxi’s willen we aan de taxiondernemers in Nederland een oplossing bieden.”

Premieaanpassingen
De Vereende heeft de afgelopen periode een uitgebreide analyse gemaakt van de taxibranche, inclusief de schadestatistieken in de eigen al bestaande portefeuille. Op basis daarvan is intensief overleg gevoerd met diverse herverzekeraars. Nico Barendse, directeur bij de Vereende: “Op basis van onze inhoudelijke expertise, ruime ervaring met bijzondere risico’s, maar vooral ook onze betrouwbare reputatie bij de herverzekeraars hebben wij de gevraagde dekkingscapaciteit weten te realiseren. Het is goed dat onze adviseurs aan hun klanten een oplossing van de Vereende kunnen bieden. De premieaanpassingen voor WA-dekking zijn fors maar noodzakelijk; de cascopremies voor taxi’s hebben we op hetzelfde niveau weten te houden als in het afgelopen jaar”.

De Vereende maakt zich op voor een zeer drukke periode om alle aanvragen zo goed mogelijk te kunnen verwerken. Ingrid Visscher: “Het worden hectische weken, maar we zijn goed voorbereid. Het feit dat we steeds meer digitaal met onze adviseurs kunnen samenwerken helpt daarbij enorm, maar wachttijden zijn natuurlijk niet uit te sluiten. We weten dat juist op dit soort momenten onze relevantie binnen de branche heel zichtbaar is.”

De Vereende is gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere zaken. Daarnaast voert de Vereende de werkzaamheden uit van het Waarborgfonds Motorverkeer, het Nederlands Bureau en het Fonds Middelen Gemoedsbezwaarden. Bovendien voert de Vereende het management voor de Atoompool, Terrorismepool en Milieupool.

Bron: De Vereende

Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES