De Hypotheekshop lanceert gerobotiseerd advies voor starters

De Hypotheekshop lanceert gerobotiseerd advies voor starters
© kiquebg, Pixabay

Nu beschikbaar voor starters op de woningmarkt: hypotheekadvies geleverd door een robot, 24 uur per dag inzetbaar. De Hypotheekshop is waarschijnlijk de eerste adviesketen die volwaardig online advies op basis van algoritmes in de dienstverlening opneemt.

Het gerobotiseerde hypotheekadvies, ook wel de “Online Hypotheekmodule” genoemd, is ontwikkeld om de onervaren starter op de woningmarkt van zo veel mogelijk gemak te voorzien.

In de online hypotheekmodule zijn alle kennis van de markt plus de voorwaarden van alle geldverstrekkers gecombineerd, zodat de starter een compleet hypotheekadvies kan ontvangen dat is toegespitst op zijn/haar persoonlijke situatie.

77.000 berekeningen

Het gerobotiseerde hypotheekadvies kost € 1.295 all-in. Advies voor een starter via een adviseur kost normaal gesproken rond de € 2.500. De online hypotheekmodule geeft met 77.000 beschikbare berekeningen een passend advies uit 35 geldverstrekkers. De leenruimte en daarmee de maandlasten worden inzichtelijk, zodat starters weten welk bod ze op een woning kunnen doen. Daarbij wordt rekening gehouden met alle benodigde persoonlijke gegevens en het uitgavenpatroon. Ook het advies en afsluiten van een overlijdensrisico- en/of arbeidsongeschiktheidsverzekering zit bij de prijs inbegrepen.

De woningzoekenden kunnen zo vaak als ze willen een nieuwe berekening te laten maken, bijvoorbeeld als de hypotheekrente stijgt of de starters toch op een ander huis willen bieden.

Wanneer de klant de online hypotheekmodule heeft doorlopen, regelt de Hypotheekshop de aanvraag en bemiddeling. Heeft de starter toch graag persoonlijk contact met een hypotheekadviseur, dan kan hij/zij kiezen voor (of later upgraden naar) de module “Online advies, hypotheek & servicegesprek”, waarvoor € 300 bijbetaald moet worden.

Op eigen tempo

Marisa Lodewijks, directeur van Ingage Franchise, waar De Hypotheekshop onderdeel van uitmaakt, wijst op de grote druk die er op starters ligt: “We zien dat starters op de woningmarkt het nog steeds enorm lastig hebben. Er komt zoveel op hen af in zo’n traject dat nieuw en spannend is. Deze online mogelijkheid biedt de starter de gelegenheid om op zijn of haar eigen tempo aan de slag te gaan met het regelen van het hypotheekadvies op een manier die aansluit bij zijn of haar behoefte. Vooral de combinatie on- en offline zal de laatste drempel – mocht die er zijn – weghalen.”

Bron: Hypotheekshop

GEEN REACTIES