Consumentenbond ziet af van juridische stappen tegen Yarden

Consumentenbond ziet af van juridische stappen tegen Yarden

Vanwege de slechte financiële situatie van de uitvaartverzekeraar Yarden, heeft de Consumentenbond besloten af te zien van verdere juridische stappen tegen de uitvaartverzekeraar over de rechten van circa 390.000 verzekerden met een pakketpolis.

Per 1 januari 2020 paste Yarden via een en bloc-clausule de voorwaarden aan van 390.000 naturapolissen. Met als gevolg dat nabestaanden van verzekerden opdraaien voor de gestegen kosten van de uitvaart. Gemiddeld gaat het om een stijging van de uitvaartkosten met €60 per jaar. De maatregelen zorgden voor onrust bij de polishouders.

De Consumentenbond, die polishouders bijstaat, zegt de afgelopen maanden gesprekken te hebben gevoerd met de directie van Yarden. Op basis hiervan is de bond tot de conclusie gekomen dat de financiële positie van de maatschappij erg slecht is – wat ook al bleek uit het recent verschenen jaarverslag – “en wel zo slecht dat een overname door een andere kapitaalkrachtige partij, de enige mogelijkheid is om een faillissement te voorkomen. De Consumentenbond heeft daarom besloten om af te zien van verdere juridische stappen tegen Yarden. Een procedure zou namelijk het voortbestaan van de uitvaartverzekeraar – en daarmee de rechten van de ruim 1,3 miljoen verzekerden – in gevaar brengen.”

Overigens zijn hiermee niet alle procedures tegen Yarden afgelopen. Vereniging Sociaal Verhaal, die 19 polishouders bijstaat, zegt via een woordvoerster vooralsnog door te zullen gaan met procederen.

GEEN REACTIES