Concurrentie aanbieders hypotheken neemt fors toe

Het aandeel van regiepartijen, partijen waarmee beleggers direct in de Nederlandse hypotheekmarkt kunnen investeren, is het afgelopen kwartaal toegenomen tot ruim 10 procent. Dit blijkt uit de Hypotheekupdate van IG&H Consulting & Interim over het tweede Grote opmars regiepartijen

Regiepartijen zijn momenteel in trek omdat zij het voor beleggers gemakkelijk maken om in te stappen in de aantrekkelijke Nederlandse hypotheekmarkt. De investeerder levert het kapitaal en de regiepartij verzorgt de rest”, zegt Michiel Elich, partner bij IG&H Consulting & Interim.

De afgelopen twee jaren hebben vier nieuwe regiepartijen de markt betreden (MUNT Hypotheken, AEGON Dutch Mortgage Fund, Dynamic Credit en CMIS Group). Daarnaast zijn de al bestaande regiepartijen (Hypotrust, Syntrus Achmea, HQ Hypotheken) sterk gegroeid door onder andere nieuwe merken te introduceren. De regiepartijen samen zijn inmiddels goed voor ruim 10 procent marktaandeel.

Onze verwachting is dat het belang van de regiepartijen in de markt verder zal toenemen. MUNT Hypotheken is erin geslaagd om binnen negen maanden na toetreding een top 10 positie te veroveren”, aldus Elich.

Forse groei in oversluiters

De hypotheekmarkt is het afgelopen kwartaal in omzet met ruim dertig procent gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Opvallend zijn de groei van de oversluitmarkt (+52%) en de forse stijging van de gemiddelde hypotheeksom (+14%).
ABN Amro groeit hard

Verder is het opvallend dat er drie labels van de ABN Amro Holding bij de vijf grootste stijgers staan: ABN AMRO Bank, Florius en Hypotrust ABN Amro. Dankzij deze labels heeft ABN Amro Holding bijna haar hoogste marktaandeel ooit bereikt en is zij dit kwartaal groter dan Rabobank Holding (Rabobank, Obvion en FGH).

Bron: persbericht IG&H

GEEN REACTIES