CFD introduceert keurmerk voor onafhankelijke adviseur

CFD introduceert keurmerk voor onafhankelijke adviseur

Voor onafhankelijke adviseurs in hypotheken, pensioenen, vermogensbeheer, verzekeren en lenen is een nieuw keurmerk opgetuigd. Beroepsorganisatie Commissie Financiële Dienstverlening (CFD) wil met het vandaag geïntroduceerde FinZeker het onafhankelijk advies een boost geven.

Met het keurmerk worden kantoren, behalve op onafhankelijkheid, ook beoordeeld op klantgerichtheid en professionaliteit; jaarlijks vindt er een geautomatiseerde controle plaats van alle gegevens van de deelnemers.

Het FinZeker-keurmerk wordt afgegeven per adviesgebied. Er wordt gewerkt met vijf basiscriteria. Die luiden bijvoorbeeld voor het adviesgebied verzekeren als volgt:
Het advieskantoor:
– vergelijkt tussen minimaal 10 verzekeraars,
– kan pakketten samenstellen, evt. van diverse verzekeraars,
– beschikt over een expert in schade-afwikkeling,
– heeft een netwerk van contra-experts en letselschade experts,
– maximaal 30% verzekeringen loopt bij dezelfde verzekeraar.

In de communicatie met consumenten wordt gewerkt met icoontjes voor de verschillende adviesgebieden, die oplichten als het kantoor daarvoor het keurmerk bezit. Het laatste icoontje betreft het ‘bedrijfskeurmerk’, dat richt zich op de financiële onafhankelijkheid van het kantoor zelf, plus het gebruik van professionele systemen (denk bijvoorbeeld aan CRM en webdesign) en de kennis van de adviseurs.

Concurrentie met direct writers
CFD-voorzitter Edwin Herdink: “Hiermee ontstaat een compleet beeld voor consumenten en gaan we veel verder dan keurmerkinitiatieven uit het verleden. Daarnaast willen we natuurlijk met dit keurmerk de concurrentie met direct writers en vergelijkingssites aangaan en tegenkracht bieden tegen het nog steeds ongelijke speelveld in onze sector.”

Om onafhankelijk advies beter bekend te maken bij de consument, wordt een vast gedeelte van de deelnemersbijdrage gebruikt voor continue promotie, in eerste instantie met Facebookcampagnes.

Op dit moment beschikken 32 advieskantoren over een of meerdere FinZeker-keurmerken. Ook niet-CFD-leden kunnen deelnemen.

Bron: CFD

 

 

GEEN REACTIES