Carla Muters treedt toe tot Raad van Toezicht Stv

Carla Muters treedt toe tot Raad van Toezicht Stv
Carla Muters

Carla Muters is per 1 januari lid geworden van de Raad van Toezicht van Stichting toetsing verzekeraars (Stv). Zij vervult de vacature die is ontstaan na het vertrek van Wendy de Ruiter-Lörx in oktober.

Muters is sinds 2017 lid van de Raad van Bestuur van NHG, en sinds 2021 voorzitter. Daarvoor vervulde zij diverse managementfuncties bij Vivat en haar voorgangers. Verder is zij onder andere lid van de Raad van Commissarissen van Dimpact, mentor en coach van startende en groeiende ondernemers, aanjager bij NL2025 en gastdocent bij Stichting LEF (Leven en Financiën).

Elly Blanksma, voorzitter van Stv.: ‘Het is belangrijk dat zowel de kennis van verzekeraars als de stem van de klant goed zijn vertegenwoordigd in onze Raad van Toezicht. Carla is een waardevolle aanvulling voor onze Raad’.

Muters: ‘Stv vervult al meer dan een decennium een belangrijke rol in de verbetering van de kwaliteit van dienstverlening door verzekeraars. Ik heb de toegevoegde waarde daarvan van dichtbij meegemaakt bij Vivat. Ik vind het belangrijk dat verzekeraars het klantbelang centraal stellen en ik kijk ernaar uit om daar als lid Raad van Toezicht aan bij te dragen.’

Zelfregulering

Stichting toetsing verzekeraars is opgericht in 2009 op initiatief van het Verbond van Verzekeraars. Sinds 2020 vervult de stichting een toetsende rol bij de naleving van de gedragscodes in het vernieuwde stelsel van zelfregulering van het Verbond.

De Raad van Toezicht van Stv bestaat uit vijf leden, van wie er twee uit de verzekeringsbranche komen (Carla Muters en Gerard ten Brincke, voormalig directievoorzitter De Europeesche). Er zijn twee leden met een consumentenprofiel (Hein Albeda, zelfstandig adviseur en Marco Loos, hoogleraar privaatrecht UvA). Onafhankelijk voorzitter is Elly Blanksma, burgemeester van de gemeente Helmond. Directeur-bestuurder van Stv is Ron van Kesteren.

Muters’ voorganger Wendy de Ruiter-Lörx is toegetreden tot de Raad van Commissarissen van een verzekeraar en die functie is niet verenigbaar met deelname aan de Raad van Toezicht van Stv.

Bron: Stv

GEEN REACTIES