Campagne van start voor mijnpensioenoverzicht.nl

De Stichting Pensioenregister is gestart met de landelijke campagne “Even snel je pensioen checken? Wel zo makkelijk!”. De campagne is gericht op het grote publiek om mensen te motiveren gebruik te maken van www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Om een breed publiek te bereiken is gekozen voor een mix van middelen: radiospots, abri’s en online banners. Door mensen te prikkelen met ‘dingen die moeilijker zijn dan je pensioen checken’ koppelt de campagne herkenbare dagelijkse zaken aan pensioen. Het gemak waarmee je even je pensioen checkt wordt hierdoor nog duidelijker. Zo is ‘last-minute een oppas vinden’ moeilijker dan even snel je pensioen checken op mijnpensioenoverzicht.nl.

Op de vernieuwde website kunnen bezoekers aan de hand van een persoonlijke tijdslijn in één overzicht al hun AOW en pensioen in netto maandbedragen zien. Vanuit dit overzicht kan een bezoeker zich stap-voor-stap verdiepen in zijn pensioen.

Ook wordt inzichtelijk welke veranderingen in de privé- en werksituatie (zoals een scheiding of het wisselen van baan) van invloed kunnen zijn op de hoogte van het eigen pensioen.

Bovendien kan een bezoeker de vergelijking maken tussen zijn huidige inkomen en het inkomen van later. Ook is het mogelijk samen met de eigen partner in te loggen en het gezamenlijk pensioen bekijken.

Mijnpensioenoverzicht.nl moet een steeds grotere rol gaan spelen. In de wet pensioencommunicatie wordt ook geadviseerd deelnemers naar deze website te verwijzen.

GEEN REACTIES