Britse insurtech Laka gaat Nederlandse fietsen verzekeren

Een nieuwe insurtech meldt zich in Nederland. Het in Londen gevestigde Laka gaat, als gevolmachtigde van Nationale-Nederlanden, in Nederland collectieve fietsverzekeringen aanbieden. Het Europese hoofdkantoor komt in Amsterdam.

Net als collega-insurtech Lemonade, dat een jaar geleden in Amsterdam een kantoor opende, zet Laka het traditionele verzekeringsmodel op zijn kop. In plaats van een vast bedrag per maand, betalen Laka-klanten een maandelijks variabele bijdrage. Die bijdrage is gebaseerd op de claims in het collectief.

Minder claims resulteren in lagere lasten. Daarnaast betaalt iemand nooit meer dan een vastgesteld maximumbedrag. Laka behandelt alle claims, verdeelt de kosten eerlijk en beperkt de maximale maandelijkse uitgaven van elke klant met een limiet op basis van de waarde van diens fiets of accessoires. Laka-klanten zouden dus profiteren van lagere kosten, maar zijn ook beschermd als er in een bepaalde maand een groot aantal claims is. De fietsverzekering van Laka is maandelijks opzegbaar en kan ook gepauzeerd worden, mocht dat nodig zijn.

Laka’s start in Amsterdam en de uitbreiding in Europa wordt mogelijk gemaakt door recente investeringsrondes met steun van investeringsfondsen als LocalGlobe en Creandum. Daarnaast stapte een aantal prominente angel investors in, onder wie Nick Evans (Chairman bij Rapha) en Oren Peleg (voormalig CEO van Fitness First). Voor de Nederlandse markt werkt Laka exclusief samen met Nationale-Nederlanden.

Anwar Marzak, Country Director Nederland bij Laka: “Wij hebben bij Laka onze belangen op één lijn met onze klanten gebracht. We kijken ernaar uit om deze innovatieve en transparantere manier van verzekeren aan te bieden voor Nederlandse fietsliefhebbers, samen met onze partner Nationale-Nederlanden die het risico van de verzekeringen draagt. Na jaren van groei in Groot-Brittannië, is het tijd om de rest van Europa kennis te laten maken met de kracht van ons collectief.”

Bron: NN

GEEN REACTIES