Bij ons staat op de keukendeur: inbrekers!

Pixabay

Uit de inbraakmonitor van verzekeraar Interpolis blijkt dat carnaval voor inbrekers een aantrekkelijk moment is om toe te slaan.

Vooral in de zuidelijke provincies uiteraard. Het aantal inbraken ligt die dagen gemiddeld 22% hoger dan in de week voor carnaval. In de grootste carnavalssteden neemt het aantal inbraken gemiddeld met 72% toe ten opzichte van de dagen ervoor, zo blijkt uit cijfers van Interpolis.

In Maastricht (Mestreech) en Breda (’t Kielegat) is het risico het grootst met respectievelijk een toename van 249% en 153%. Daarna volgen Eindhoven (Lampegat) en Venlo (Jocus). Opmerkelijk is de hoge klassering (7e) van Enschede (Krekkelstad) in dit lijstje, met een 21%-hogere kans op inbraak. In de stad van de kruikezeikers (8e) is het aantal inbraken ‘slechts’ 12% hoger bij carnaval.

De statistieken van Interpolis gaan zelfs zo ver dat in het persbericht voor Maastricht en Breda een top-10 voor risicovolle postcodegebieden wordt gegeven. In Maastricht is postcodegebied 6211 (het stadscentrum) het meest inbraakgevoelig, gevolgd door 6224 (ten oosten van het spoor). Voor Breda zijn dit de gebieden 4834 (onder meer de wijken Overakker en Ypelaar) en 4817 (onder meer de wijken Brabantpark en Heusdenhout).

Om de kans op inbraak te verkleinen adviseert Interpolis om de auto voor de deur te laten staan, de lichten aan te laten, ramen en deuren op slot te doen en de buren te informeren dat je de hort op bent.

GEEN REACTIES