ASR introduceert 40 jaar lopende hypotheek

ASR introduceert 40 jaar lopende hypotheek
© ASR

ASR lanceert de WelThuis Startershypotheek, een annuïtaire hypotheek met een looptijd van 40 jaar. Hiermee wil ASR starters meer flexibiliteit en zekerheid bieden. “We leven in een tijd waarin we steeds langer leven, langer werken en later met pensioen gaan. Dat betekent ook dat je best wel wat langer de tijd kan nemen om je hypotheek terug te betalen.”

De maandlasten van deze hypotheek zijn lager, hoewel de totale kosten uiteindelijk hoger zullen zijn. In het begin betaalt de consument vooral rente, later wordt het aandeel in de aflossing groter. “Een deel van de WelThuis Starters hypotheek is 30 jaar fiscaal aftrekbaar. Hierna is de hypotheek niet meer aftrekbaar, maar blijft je maandelijkse aflossing gelijk tot je na maximaal 40 jaar klaar bent met aflossen”, aldus ASR. Op de hypotheek mag maximaal 15% per kalenderjaar kosteloos extra worden ingelost.

Op de HypoVak op 29 mei wordt de WelThuis Startershypotheek officieel geïntroduceerd. Nu al is de hypotheek verkrijgbaar via een beperkte groep financieel adviseurs.

Bron: ASR

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES