ASN Bank voegt autoverzekering toe aan assortiment

ASN Bank voegt autoverzekering toe aan assortiment
© RoadLight, Pixabay

Na een proefperiode voegt ASN bank de autoverzekering toe aan het assortiment. De ASN Autoverzekering volgt, net als de eerder geïntroduceerde woonhuis-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering, uit een samenwerking met verzekeraar A.S.R.

Hoewel autorijden niet per definitie duurzaam is, vindt ASN dat een autoverzekering bij haar missie past om duurzaamheid voor iedereen bereikbaar te maken. ‘We moedigen de transitie op het gebied van mobiliteit aan, het verduurzamen van vervoer is noodzakelijk. Tegelijkertijd is het de realiteit dat nog veel Nederlanders autorijden. Laten we er dan in ieder geval voor zorgen dat het verzekeren van die auto’s op een zo duurzaam mogelijke manier gebeurt. Van noodzakelijk kwaad naar noodzakelijk goed, noem ik dat”, legt Patrick van den Bos uit, verantwoordelijk voor ASN verzekeren.

Schadeverzekeringsmarkt verduurzamen

ASN Bank en A.S.R. werken sinds 2021 samen met als doel om de schadeverzekeringsmarkt verder te verduurzamen. De autoverzekering is een toevoeging aan drie reeds beschikbare duurzame schadeverzekeringen van A.S.R. voor aansprakelijkheid, inboedel en opstal.

De Autoverzekering kan, net als de overige verzekeringen die ASN Bank aanbiedt, enkel online via ASN Bank aangevraagd worden. Sinds de livegang, begin 2024, hebben zo’n 100 klanten de autoverzekering afgesloten.

Herstellen in plaats van vervangen

De ASN Autoverzekering bevat een aantal duurzame elementen. Zo wordt schade zoveel mogelijk hersteld in plaats van vervangen. Daarnaast hebben alle aangesloten herstelbedrijven een erkende certificering – Erkend Duurzaam of GroenGedaan! – die een duurzame en milieuvriendelijke bedrijfsvoering waarborgt.

De meest vervuilende auto’s zijn uitgesloten van de verzekering: oudere dieselvoertuigen (aangeduid met emissieklassen 0, 1, 2 of 3) kunnen niet via ASN Bank worden verzekerd.

Ook heeft de ASN Autoverzekering geen tweedegezinsautoregeling: het verzekeren van meerdere personenauto’s binnen één huishouden levert geen korting op; veel andere verzekeraars kennen die regeling wel.

Premie duurzaam belegd

Verder worden de verzekeringspremies door A.S.R. belegd in overeenstemming met de duurzaamheidscriteria van ASN Bank, waarbij de belangen van mens, dier en natuur een essentieel onderdeel uitmaken. Daarnaast besteedt ASN Bank 10% van de verzekeringsinkomsten aan innovatieve, duurzame projecten die ASN Bank zelf initieert. De samenwerking met Naturalis in onderzoeksplatform KennisNatuurlijk! is daar een eerste uiting van.

Bron: ASN Bank

 

 

GEEN REACTIES