ASN Bank introduceert duurzame schadeverzekeringen

ASN Bank komt met duurzame schadeverzekeringen

ASN Bank, de bank die toch al bekend stond om het duurzame karakter, zet een nieuwe stap op weg naar een meer duurzame wereld. Het bedrijf introduceert duurzame schadeverzekeringen. In samenwerking met a.s.r. schadeverzekeringen zijn bij ASN Bank nu duurzame woonhuis-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen af te sluiten.

De duurzaamheid van de verzekeringen uit zich in een aantal kenmerken. Zo worden beschadigde spullen niet automatisch door nieuwe vervangen maar wordt ook de optie gegeven de schade te laten herstellen of te kiezen voor tweedehands of refurbished zaken. Ten tweede kennen de verzekeringen extra dekkingen die te maken hebben met duurzame zaken in en om het huis. Zonnepanelen, laadpalen en groene daken zijn bijvoorbeeld volledig gedekt. Ook is het eigen risico op stormschade automatisch afgedekt.

ASN Bank belegt de premie volgens het eigen duurzaamheidsbeleid in duurzame bedrijven, projecten en overheden. Een klein deel van de premie, twee procent, gaat naar innovatieve duurzame projecten. Hiervoor is de bank een samenwerking aangegaan met Naturalis voor een project waarin jonge onderzoekers vragen uit de maatschappij beantwoorden over leefomgeving, wonen en klimaat.

De duurzame verzekeringen zijn al sinds februari af te sluiten en dat is ook al bijna honderd keer gebeurd. Vanaf nu gaat de bank meer bekendheid geven aan het product. De bedoeling is het pakket verder uit te breiden “naar een volwaardig pakket aan particuliere verzekeringen, zodat ASN Bank eind 2025 een substantieel aandeel heeft in de nieuw gesloten verzekeringen. Met als resultaat: meer duurzaam herstel, en daarmee de schadeverzekeringsmarkt verder verduurzamen.”

Bron: ASN Bank

GEEN REACTIES