Arno Dolders: omzetgroei bewijst de kracht van het intermediair

Naarmate meer aanbieders de consument rechtstreeks benaderen en allemaal roepen dat zij “de beste en goedkoopste” zijn, zal de behoefte aan onafhankelijk advies toenemen.

Algemeen directeur Arno Dolders is optimistisch over de rol die het intermediair in de leven- en pensioenbranche ook in de toekomst zal houden. Hij meldde dat in het kader van de publicatie van de halfjaarcijfers van Legal & General. In een markt die tot en met mei met 23% daalde, wist de verzekeraar een totale levenproductie van € 79,6 mln te realiseren, wat een groei van 26% ten opzichte van het eerste halfjaar 2012 betekent.

“De combinatie intermediair en aanbieder blijft succesvol”, is de overtuiging van Dolders.

“Door de wettelijke adviesregels in combinatie met de fiscale regelgeving is het niet de verwachting dat de markt van levensverzekeringen snel een markt wordt waarin de consument zelf de hele transactie gaat uitvoeren die nodig is om een levensverzekering af te sluiten. Natuurlijk staat de techniek niet stil, en natuurlijk zal de ontwikkeling zich doorzetten dat onderdelen van het adviesproces meer en meer gedigitaliseerd worden. Maar ook in die situatie blijft het intermediair een belangrijke rol houden. Naarmate meer aanbieders de consument rechtstreeks gaan benaderen en daarbij allemaal roepen dat zij ‘de beste en goedkoopste’ zijn, zal bij de consument de behoefte aan een onafhankelijk advies toenemen. .
Daarnaast is het niet zo dat consumenten massaal de behoefte voelen om financiële producten te kopen. Voor veel producten geldt nog steeds dat er iemand moet zijn op wie de consument vertrouwt en die met het oog op het belang van die consument wijst en blijft wijzen op de wenselijkheid bepaalde risico’s af te dekken. Legal & General gelooft dat de combinatie van een kleine flexibele aanbieder met een deskundig en integer onafhankelijk intermediair nog vele jaren succesvol kan zijn. Het feit dat wij in een markt die daalt fors weten te groeien geeft geen aanleiding om onze filosofie ten aanzien van de kracht van het onafhankelijke intermediair te heroverwegen”, aldus Arno Dolders

GEEN REACTIES