Aon helpt Eindhovense maakindustrie bij beveiliging tegen cybercriminaliteit

Aon helpt Eindhovense maakindustrie bij beveiliging tegen cybercriminaliteit
© Pixabay

Verzekeraar Aon is een samenwerking aangegaan met het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) in de brainportregio Eindhoven. Hiermee biedt Aon’s Cyber Solutions bedrijven uit deze regio een dienstenpakket waarmee ze inzicht kunnen verkrijgen in cyberrisico’s en in pragmatische oplossingen om schade bij incidenten te beperken.

De brainportregio Eindhoven heeft een hoogwaardige technologische maakindustrie. De bedrijven zijn sterk met elkaar verbonden en afhankelijk van uitwisseling van kennis, producten en diensten. De talloze voordelen worden echter deels overschaduwd door de reële kans op een cyberincident dat meerdere bedrijven in deze samenwerkingsketen kan raken.

Zwakste schakel
Of een organisatie nu een researchstart-up is of een hightechmaakbedrijf; cybercriminelen zijn altijd op zoek naar de zwakste schakel. Vanwege de extra aantrekkingskracht voor cybercriminelen, heeft de brainportregio de best mogelijke cyberbescherming nodig. Omdat het voor de relatief kleinere bedrijven in de hightechindustrie te duur is om dat zelfstandig te organiseren, is het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport opgericht.

Bewustzijn verhogen
Alexis Barron, directeur van Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport: “Samen met een partner als Aon kunnen wij het bewustzijn van cyberrisico’s in de regio brainport verder verhogen en maatregelen realiseren waar de hele regio beter van wordt. Aon’s Cyber Solutions heeft daarom een speciaal dienstenprogramma voor het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport ontwikkeld. Omdat Aon zich echt inleeft in de specifieke problematiek van brainport en zijn bedrijven, verwacht ik een zeer waardevolle en succesvolle samenwerking de komende jaren.”

Bron: Aon

GEEN REACTIES