Angelo Sacca treedt terug uit bestuur Athora Netherlands

Angelo Sacca treedt terug uit bestuur Athora Netherlands

Angelo Sacca vertrekt per 31 december als Chief Transformation Officer (CTO) en lid van de Raad van Bestuur van Athora Netherlands. Sacca gaat voor Athora Group werken.

Sacca trad in april 2020 toe tot de Raad van Bestuur van Athora. Als Chief Strategy & Commercial Officer leidde hij het transformatieproces van het bedrijf na de overname van de pensioentak van Vivat van het Chinese Anbang. Vervolgens was hij als CTO verantwoordelijk voor transformatie en pensioen buy-outs & corporate development. Er komt geen opvolger voor Sacca. Zijn verantwoordelijkheden als CTO worden nu verdeeld onder de andere leden van de Raad van Bestuur.

Transformatieproces

Roderick Munsters, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Athora Netherlands: “Angelo heeft uitstekend werk verricht met het leiden van het transformatieproces van Athora Netherlands tot een toonaangevende pensioenaanbieder. Hij heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van onze pensioen buy-out strategie, wat heeft geleid tot verschillende succesvolle transacties. Ik wil Angelo bedanken voor zijn waardevolle bijdrage aan ons bedrijf en ik wens hem het allerbeste bij Athora Group.”

In de raad van bestuur van Athora Netherlands hebben nu zitting: Jan de Pooter (CEO), Annemarie Mijer (Chief Risk Officer), Etienne Comon (Chief Capital & Investment Officer) en Jan-Hendrik Erasmus (CFO).

Bron: Athora

 

GEEN REACTIES