AFM start uitvraag naar uitbesteding werkzaamheden aan serviceproviders

'Intermediair moet zich specialiseren'

Toezichthouder AFM start binnenkort met de uitvraag van informatie over de wijze waarop financiële ondernemingen de uitbesteding van diensten en activiteiten hebben geregeld. Grotere financiële ondernemingen met meer fte’s dan de normdrempel, hebben inmiddels een aankondiging gehad, meldt Adfiz.

De AFM geeft aan dat veel financiële ondernemingen voor hun primaire en ondersteunende processen afhankelijk zijn van serviceproviders; de beheersing van diensten en activiteiten die serviceproviders voor hen uitvoeren, worden steeds complexer. Met het onderzoek wil AFM inzicht krijgen in de risico’s daarvan in het kader van de integere en beheerste bedrijfsvoering, waaronder het risico voor de continuïteit van de dienstverlening.

De uitvraag is uitgebreid en het is voor het eerst dat de informatie op deze wijze door AFM bij financiële ondernemingen wordt uitgevraagd. AFM heeft het informatieverzoek eerder geconsulteerd bij een aantal marktpartijen en brancheorganisaties, waaronder Adfiz.

De uitvraag past in het risicogestuurd toezicht van AFM. Op basis van de inzichten naar aanleiding van de uitvraag zal AFM de aandacht vanuit het toezicht nader bepalen. AFM geeft aan dat bij de beantwoordingstermijn rekening wordt gehouden met de coronamaatregelen die bij veel organisaties van kracht zijn.

Bron: Adfiz

GEEN REACTIES