Acture doet opnieuw Duitse overname

Acture doet opnieuw Duitse overname

Acture, private uitvoerder van sociale zekerheid voor Nederlandse werkgevers, neemt het Kölner institut für Management (Ki.M) over. Het is de derde Duitse overname binnen een half jaar.

Bij het Kölner Institut werken in totaal 45 medewerkers, vooral gekwalificeerde psychologen. De overname sluit aan bij de strategie van Acture om een platform te ontwikkelen waarmee werkgevers 360 graden ondersteuning bieden aan collega’s op het gebied van fysieke, mentale, financiële en loopbaanfitheid.

Complete dienstverlening

In september en december 2023 integreerde Acture al Evermood, een platform dat mentale gezondheid op de werkplek preventief aanpakt, en Move UP, specialist op het gebied van fysieke fitheid. De Duitse overnames passen in de ambitie van Acture om bij de oosterburen ‘vaste voet’ aan de grond te krijgen. Acture streeft ernaar om – na vier eerdere overnames in Nederland – in Duitsland tot een complete dienstverlening van ‘well-being’, preventie en begeleiding te komen.

Total Welfare Management

Maudie Derks, CEO Acture Group: “Met de overname van Ki.M zetten we weer een belangrijke stap in de verdere groei van Acture en het ontwikkelen van ons concept van Total Welfare Management. Dit platform geeft toegang tot video’s, artikelen en sessies met gekwalificeerde professionals die ondersteuning bieden aan werknemers bij potentiële problemen en moeilijke situaties. De psychologen van Ki.M gaan met name bij het adviseren van medewerkers een bijdrage leveren op gebied van mentale en loopbaanfitheid.”

Christian Dries en Dagmar Hanewinkel, oprichters en directeuren van Ki.M.: “De afgelopen 25 jaar hebben we Ki.M gebracht tot waar het nu is. Met ons team van psychologen en consultants hebben we ons ontwikkeld tot een van de toonaangevende adviesbureaus die zich bezighouden met human resource management, bedrijfsadvies en mentale gezondheid. Samen met Acture, maar ook met Evermood en move UP, gaan we het concept van Total Welfare Management in Duitsland en in de rest van Europa verder uitbouwen.”

Bron: Acture

GEEN REACTIES