Achmea komt met dakpannennetwerk

Achmea komt met dakpannennetwerk

Om in te spelen op de duizenden extra schademeldingen die na een stevige storm of hagelbui bij Achmea binnenkomen, heeft de verzekeraar een dakpannennetwerk opgezet. Door de klimaatverandering zal het aantal stormschades alleen maar toenemen. Een analyse van duizenden schademeldingen na recente stormen en hagelbuien laat zien dat bijna de helft het dak betreft. Het dakpannennetwerk is ervoor bedoeld om te zorgen dat er voldoende capaciteit is om deze schades sneller te herstellen.

Alle dakdekkers van Dakbehoud Nederland zijn aangesloten bij het nieuwe dakpannennetwerk. Zij mogen de schades van verzekerden van Centraal Beheer, Interpolis, FBTO en Avéro Achmea direct herstellen. Alleen bij hoge schadebedragen wordt er eerst een schade-expert bij betrokken. De dakdekkers zorgen voor extra capaciteit om schades te herstellen, naast de aannemers, bouwbedrijven en glaszetters die zich bezighouden met het herstellen van bijvoorbeeld lekkages, schuttingen, tuinhuisjes en ramen.

“Bijna de helft van de schades na extreem weer is aan het dak. Met deze gespecialiseerde bedrijven kunnen we daar nu extra capaciteit voor inzetten”, zegt Erik Welling van Achmea. “Het vervangen van dakpannen is complexer dan je denkt, want er bestaan veel verschillende pannen en het herstellen moet veilig en volgens wettelijke voorschriften gebeuren. Door het nieuwe netwerk kunnen we dit soort schades veel sneller herstellen voor onze klanten. Hiermee voorkomen we ook gevolgschade, zoals waterschade.”

Bron: Achmea

GEEN REACTIES