Achmea bundelt alle klantgegevens in één IT-systeem

Verbond wil reclameverbod financiële producten Europees regelen
© Px

Verzekeraar Achmea gaat de gegevens van nagenoeg alle klanten bundelen in één geïntegreerd IT-systeem. Dat meldt het concern in het deze week verschenen jaarverslag.

Afgelopen jaar heeft Achmea hiermee een begin gemaakt. Zo is het klantcontactcentersysteem voor schadeverzekeringen vernieuwd, waardoor alle contacten met klanten nu op één plek binnenkomen en vanuit één geïntegreerd systeem worden verwerkt. De medewerkers hebben volgens de verzekeraar hierdoor betere informatie om klanten te helpen.

Overzetten
Het systeem wordt ook gebruikt voor Zorg en Gezondheid, Oudedagsvoorzieningen (onder meer de APF) en Pensioen en Leven. Daarnaast worden de administraties van de particuliere schadeverzekeringen overgezet naar het nieuwe systeem voor de nieuwe en verbeterde proposities. Vorig jaar is in dit verband al de Alles-in-één-Polis (ca. 1,2 miljoen pakketpolissen voor Interpolis/Rabobank-klanten) grotendeels overgezet. Ook de Centraal Beheer- en FBTO-verzekeringen worden overgezet.

Achmea is niet de enige die alle data van klanten verzamelt in één database. Zo liet Vivat eerder deze week weten hetzelfde te doen voor de schadeverzekeringen. Vivat gaat mede op basis hiervan een dynamic pricing programma invoeren voor de schadetak.

Intermediair
Achmea geeft verder aan dat op dit moment ongeveer 13% van de totale premieomzet loopt via het intermediairkanaal (exclusief Rabobank). Vorig jaar koos de verzekeraar hierbij voor een focus op de zakelijke markt; de provinciale particuliere schadeverzekeringen van Avéro Achmea via het intermediair is in 2017 beëindigd. In het zakelijke segment richt Avéro zich onder meer op de thema’s digitalisering en risicomanagement. Ook Centraal Beheer richt zich via het intermediair op de zakelijke markt met het APF en sinds dit jaar met arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Particulier
Op het vlak van zorgverzekeringen en hypotheken werkt Achmea nog wel met intermediair voor particulieren. In de hypothecaire adviesmarkt bedient Achmea intermediairs met Centraal Beheer hypotheken, Woonfonds hypotheken en overlijdensrisicoverzekeringen. Zilveren Kruis is voor intermediairs de partner op het gebied van ziektekostenverzekeringen.

GEEN REACTIES