‘Aantal woningeigenaren dat wil verduurzamen in jaar tijd met 48% gestegen’

'Aantal woningeigenaren dat wil verduurzamen in jaar tijd met 48% gestegen'
© Pixabay

Het aantal huizenbezitters dat de eigen woning wil verduurzamen is in het afgelopen tweede kwartaal met 48 procent gegroeid ten opzichte van een jaar geleden. Dat melden De Hypotheker en duurzaamheidspartner HomeQgo na raadpleging van eigen cijfers.

Van alle duurzame oplossingen blijken zonnepanelen in veel situaties de best passende oplossing om het eigen huis te verduurzamen. Ruim de helft van de huizenbezitters ontvangt het advies deze energiebesparende maatregel in te zetten, wel vaak in combinatie met andere voorzieningen, zoals een warmtepomp (28 procent), vloerisolatie en/of een HR-ketel (beiden 23 procent).

De Hypotheker en online platform HomeQgo adviseren eigenaren over passende duurzaamheidsmaatregelen en de financiering ervan. Sinds de introductie van de duurzaamheidsscan in april op Hypotheker.nl brachten ruim 800 woningbezitters de best passende energiebesparende voorzieningen voor hun woning in kaart.

Een ruime meerderheid, 56 procent, geeft als belangrijkste reden aan hun woonlasten te willen verlagen door het verduurzamen van hun huis. Ook vinden huiseigenaren het verhogen van het wooncomfort belangrijk (19 procent), evenals het verminderen van het gasverbruik (13 procent) en het verbeteren van het energielabel (12 procent).

Bron: De Hypotheker

GEEN REACTIES