Aandeelhouders A.S.R. stemmen unaniem in met samenvoeging Aegon Nederland

Keurige jaarcijfers voor ASR

Het voornemen tot samenvoeging van Aegon Nederland met A.S.R. leverde de instemming op van 99,9% van de aandeelhouders van A.S.R. Dat bleek gisteren tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Daarmee kan de volgende stap worden gezet richting de overname van de Nederlandse tak van Aegon, die in juli afgerond moet zijn.

De Nederlandse pensioen-, levensverzekerings-, schadeverzekerings-, bank- en hypotheekactiviteiten van Aegon gaan over naar A.S.R.. Aegon wil zo kapitaal vrijmaken om leider te worden in buitenlandse markten waar het bedrijf een sterke positie heeft. Zoals Transamerica in de Verenigde Staten en Aegon Asset Management, de internationale vermogensbeheerder van Aegon.

De transactie is nog wel onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandsche Bank, De Europese Centrale Bank en de Autoriteit Consument en Markt. A.S.R. en Aegon Group werken nauw samen om aan deze voorwaarden te voldoen.

Jos Baeten herbenoemd

Naast de instemming met de samenvoeging van beide bedrijven, hebben de aandeelhouders ook ingestemd met het voornemen tot verlenging van de benoemingstermijn van Jos Baeten als CEO. Zij benoeming zou moeten ingaan vanaf de closing van de transactie tot de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 2026. Met deze voorwaardelijke herbenoeming blijft de Raad van Bestuur van A.S.R. bestaan uit drie leden: Jos Baeten (voorzitter), Ewout Hollegien (CFO) en Ingrid de Swart (COO/CTO).

Ten slotte zijn twee nieuwe leden in de Raad van Commissarissen benoemd, voorgedragen door Aegon – dit is onderdeel van de overnameafspraken. Allereerst Aegon-topman Lard Friese zelf, die zo een vinger in de pap houdt bij ‘zijn’ Nederlandse activiteiten. Daarnaast Daniëlle Jansen Heijtmajer. Zij is Global Director Finance, Enterprise Risk Management & Shared Services bij FrieslandCampina. Met deze benoemingen wordt de RvC vanaf de closing van de deal uitgebreid van vijf naar zeven leden.

Bron: A.S.R.

GEEN REACTIES