A.S.R. rondt overnames Veherex en VvAA af

ASR verwacht groei op alle verzekeringsonderdelen

A.S.R. Nederland N.V. laat weten dat het de overname van arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Veherex en levensverzekeraar VvAA afgerond. Aan alle voorwaarden die aan de overname gesteld waren is voldaan, zoals de verklaring van geen bezwaar van De Nederlandsche Bank. De ondernemingsraad van A.S.R. heeft al een positief advies uitgebracht.

In de zomer van vorig jaar kwam A.S.R. de overnames met Veherex en VvAA overeen. Veherex richt zich op het verzekeren van arbeidsongeschiktheidsrisico’s voor ondernemingen en hun werknemers en heeft voornamelijk klanten uit de sectoren spoorwegen en openbaar vervoer. Veherex heeft 17 ondernemingen als klant, waaronder NS. De portefeuille bedraagt 35.000 polishouders; het bedrijf boekte in 2018 een premieomzet van €15 miljoen en een nettoresultaat van €1,4 miljoen.

VvAA is een collectief van 120.000 zorgverleners; de levensverzekeringenportefeuille bestaat uit circa 18.000 polissen. De jaarlijkse premie bedraagt €28 miljoen en de technische voorzieningen hebben een omvang van €30 miljoen. Producten en diensten van het levensverzekeringsbedrijf worden vanaf nu in samenwerking met A.S.R. aangeboden. VvAA blijft voor alle producten en diensten adviseur en daarmee het aanspreekpunt voor haar leden.

Bron: A.S.R.

GEEN REACTIES