90 hypotheekadviseurs ABN Amro geschorst

90 abn amro hypotheekadviseurs geschorst
© Px

Bij het interne onderzoek van ABN Amro naar het vervalsen van handtekeningen blijken nu 90 hypotheekadviseurs betrokken. Eerder werd bekend dat het ging om 9 adviseurs. Alle betrokkenen zijn geschorst. Enkele tientallen medewerkers moeten nog worden gehoord.

De bank zal per individu bekijken of er arbeidsrechtelijke maatregelen worden genomen. Ook wordt de kwestie besproken met de Stichting Tuchtrecht Banken.

De 90 adviseurs kopieerden handtekeningen van de klant als diens definitieve hypotheekadvies afweek van een eerder advies. Volgens interne regels moet de adviseur alle wijzigingen in het dossier delen met de klant en laten bekrachtigen door diens handtekening.

Algemeen directeur Frans Woelders van ABN AMRO Retail: ‘Ik snap dat het voor een adviseur lastig kan zijn om terug te gaan naar de klant, als het gaat om een wijziging in het advies waarbij er geen impact is voor de klant. Vaak heeft de klant zelf ook gevraagd wat het nut is van nog eens een handtekening zetten. Maar wat de redenen ook zijn geweest om dit te doen, ze waren allemaal verkeerd. Ik wil daarnaast ook benadrukken dat er ruim 800 hypotheekadviseurs zijn die niet deze keuze hebben gemaakt.’

Woelders: ,,Ik betreur ten zeerste dat dit heeft kunnen gebeuren en dat we hiermee het vertrouwen van klanten hebben geschaad. Op dit moment is er nog steeds geen aanleiding te denken dat klanten financieel benadeeld zijn. Mocht dit wel gebeurd zijn, dan zullen we dit uiteraard voor klanten corrigeren.”

(ABN Amro)

 

 

GEEN REACTIES