3000 rekeninghouders melden zich voor coulanceregeling DNB

3000 rekeninghouders melden zich voor coulanceregeling DNB
© Px

Ruim 3.000 oud-rekeninghouders van failliete banken hebben tot nog toe gebruik gemaakt van de coulanceregeling die DNB heeft ingesteld. Samen hebben zij EUR 350.000 vergoed gekregen van DNB. Er zijn nog 16.000 deposanten die in aanmerking komen voor een vergoeding. Zij kunnen tot uiterlijk 22 juni een aanvraag doen.

De Nederlandsche Bank (DNB) is op 22 maart begonnen met de uitvoering van de coulanceregeling van de minister van Financiën voor consumenten die in het verleden aanspraak hebben gemaakt op het depositogarantiestelsel. De coulanceregeling betreft een vergoeding van gederfde rente aan rekeninghouders van banken die failliet zijn gegaan: DSB, Icesave, Van der Hoop en Indover.

Na het faillissement hebben rekeninghouders een uitkering uit het depositogarantiestelsel (DGS) ontvangen. De uitkering is in sommige gevallen te laat gedaan. Deze rekeninghouders komen nu in aanmerking voor een aanvullende vergoeding. Zij kunnen hiervoor een aanvraag doen bij DNB.

De in totaal ruim 19.000 oud-rekeninghouders kunnen samen aanspraak maken op vergoedingen ter waarde van EUR 1,6 miljoen. Uitgesplitst naar bank:

  • EUR 1,3 miljoen voor oud-rekeninghouders van DSB
  • EUR 160.000 voor oud-rekeninghouders van Van der Hoop
  • EUR 130.000 voor oud-rekeninghouders van Icesave
  • EUR 4.550 voor oud-rekeninghouders van Indover

Bron: DNB

GEEN REACTIES