2017? Bulls eye!

Een nieuw jaar, een nieuw begin.
2017 is nog maar vijf dagen oud en toch is er alweer zoveel gebeurd. Syrië stapt op bij de vredesbesprekingen, Nederland telt 17 miljoen inwoners en Michael van Gerwen is (weer) wereldkampioen darten. Je zou bijna vergeten dat je een week geleden nog druk was met het maken van goede voornemens. Gelukkig helpen wij je er deze week even aan herinneren met een paar leuke feitjes.

Over goede voornemens gesproken
Gemiddeld houden Nederlands hun goede voornemen drie maanden vol. Wat die voornemens zijn, lees je in het lijstje hieronder. Opvallend is dat er dit jaar vrij veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. Minder stress, meer tijd voor jezelf en iets nieuws leren. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat jij na drie maanden dóórgaat?

Bulls eye
Nieuwe inzichten prikkelen je hersenen en doorbreken de sleur van alledag. Door het volgen van een training op het gebied van persoonlijke effectiviteit of succesvol netwerken gooi jij bulls eye: het geeft niet alleen je carrière maar ook je ‘privé’ een boost.

Ons goede voornemen
Ons goede voornemen als opleider is om de financieel professional in de toekomst nog beter van dienst te zijn met professionele én persoonlijke ontwikkeling. Daarom komen wij binnenkort met een bijzondere actie. Eentje waar je zowel zakelijk als persoonlijk profijt van gaat hebben! Houd onze komende nieuwsbrieven goed in de gaten want: vol is vol.

Tot die tijd kun je inspiratie halen uit deze Top 10 ‘goede voornemens’ 2017. Sluiten deze voornemens aan bij jouw wensen?
Afvallen
Stoppen met roken
Minder drinken
Het afgelopen jaar was er veel media-aandacht voor de gevolgen van alcohol, omdat er steeds meer over bekend wordt. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om in de maand januari helemaal niet te drinken. Echter tijdens de nieuwjaarsborrel wordt dit voornemen vaak weer even vergeten.
Tijd aan mezelf besteden
‘Meer tijd voor mezelf’ staat hoog op het verlanglijstje van veel mensen. En dan niet alleen meer rust of leuke dingen doen, maar ook zelfontplooiing en persoonlijkheidsontwikkeling.
Meer sporten
Veel zitten is het nieuwe roken. Dus nemen we ons dit jaar ook weer voor om meer te bewegen. Zoek een sport die je leuk vindt, dan houd je het langer vol. Combineer het met stoppen met roken, dan heb je er twee voor de prijs van één!
Minder stress
In Nederland zijn we gewend om hard te werken en er helemaal voor te gaan. Niks mis mee, maar veel mensen ervaren dit bestaan als stressvol en nemen zich voor om het een tandje minder te doen in het nieuwe jaar. Minder stress ervaren kan ook op een andere manier; bijvoorbeeld door je werk beter te organiseren.
Milieubewuster worden
Onze volgende auto wordt elektrisch en onze huizen moeten van het gas af, beseften wij afgelopen jaar. Niet gek dat dit voornemen in de top 10 terecht is gekomen.
Iets nieuws leren
Nieuwe inzichten prikkelen je hersens en doorbreken bovendien de sleur van alledag. Maar dit is een moeilijk waar te maken voornemen, want onze hersenen zijn gewend aan routine en iets nieuws leren kost veel energie. Maak het concreet: ga op skiles of schrijf je in voor een cursus.
Meer tijd aan vrienden besteden
De donkere feestdagen in december brengen we vaak door met familie en vrienden. We beseffen weer hoe waardevol dit eigenlijk is en nemen ons voor hier in het nieuwe jaar meer tijd voor vrij te maken.
Meer offline contacten onderhouden
In de lijn van nummer 9 nemen we ons ook dit jaar weer voor om meer te investeren in echte contacten en de sociale media te zien als aanvulling en niet als vervulling. Deze trend was afgelopen jaar al zichtbaar op Facebook: we delen niet meer álles.

GEEN REACTIES