20 jaar vast is nu populairste rentevaste periode

20 jaar vast is nu populairste rentevaste periode
© Pixabay

Het afgelopen decennium was een hypotheekrente van 10 jaar vast voor nieuwe hypotheken de meest gesloten rentevaste periode. Sinds dit jaar is deze renteperiode echter onttroond. In 2018 is 20 jaar vast in Nederland vooralsnog de populairste rentevaste periode, en meer in het bijzonder 20 jaar vast met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dit meldt de Hypotheekshop.

Op de tweede plaats vinden we 10 jaar vast (tot 65% van de woningwaarde, zonder NHG), gevolgd door 10 jaar vast met NHG. Op plek zes staat voor de eerste keer 30 jaar vast (met NHG), dat de laatste jaren terrein heeft gewonnen. Momenteel wordt zelfs bij één op de zeven nieuwe hypotheken gekozen voor de langste renteperiode. Geldverstrekkers als Aegon, NIBC en Argenta doen op dat vlak goede zaken, aldus de Hypotheekshop.

Renteverlagingen
De maand augustus telt vooralsnog meer renteverhogingen dan -verlagingen. Dat is voor het eerst sinds januari en februari van dit jaar. Toch lijkt met de start van het naseizoen op komst en de dalende kapitaalmarktrente de kans groot dat veel geldverstrekkers de komende weken hun hypotheekrentetarieven zullen verlagen, de grootbanken voorop die op dit ogenblik minder scherp in hun rentes zijn. Het Financieele Dagblad meldde onlangs dat ook internetbroker DeGiro een entree op de hypotheekmarkt onderzoekt.

De Hypotheekshop verwacht dat meerdere nieuwe geldverstrekkers uit de hoek van de regiepartijen de komende maanden gaan toetreden, wat de concurrentie nog verder zal aanwakkeren. Opvallende rente-aanpassingen kwamen in de afgelopen weken van Obvion, dat haar aanbod van rentevaste periodes tot 20 jaar fors uitbreidde, en van Lloyds dat het renteverschil tussen annuïteiten en aflossingsvrij terugbracht.

Bron: Hypotheekshop

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES