Memories : Een reis met een luchtje

Deel 19 uit de verhalenreeks Memories

Het was in 1981 dat ik met mijn vader naar Engeland vloog om de verzekeraars daar te imponeren met de output van ons nieuwe computersysteem.
Zie in dit verband ook Deel 20 De naam is Brands….. James Brands

Nooit samen vliegen
Mijn vader zou met de KLM vliegen en ik met British Airways.
Wij vlogen nooit samen in hetzelfde toestel, bang als mijn vader was voor een ramp waarbij wij samen zouden omkomen.
d

Navigatie kapot
Aangekomen op Schiphol bleek mijn BA toestel technische problemen te hebben.
Dus werd ik overgeboekt naar het vliegtuig van KLM waarmee mijn vader zou vliegen.

Neuswiel klapt niet in
Helaas bleek dat KLM-toestel kapot. Het neuswiel had even geweigerd tijdens het landen.
Soebatten hielp niet en wij werden in de wacht gezet.

Mini Clubman voor mijn eega.
Omdat mijn vrouw haar lelijke eendje graag zou vervangen, hing zij meerdere keren aan de lijn omdat zij ergens een Mini Clubman had gezien. De dealer was bereid een aantrekkelijke inruilprijs te betalen PLUS gratis matten.
Ik had toch niets anders te doen, dus had ik tijd genoeg om dit allemaal aan te horen.

Eindelijk vliegen
Na vele uren wachten mochten wij – mede vanwege mijn aanhoudende woede-uitingen – uiteindelijk meeliften met een Intercontinentale vlucht van Gulf Air, “The Golden Eagle”.
Het toestel was slechts geland vanwege een tekort aan brandstof, maar er waren nog wel twee plekjes vrij voor die twee boze gasten uit Amsterdam.
In het vliegtuig werd in een schare van potten  wierook gebrand.
Gesluierde stewardessen schonken ons een drankje en vergezelden ons naar LONDON.D

Not Amused
Wij kwamen aan op de terminal voor intercontinentale vluchten. Mijn bagage bleek op de KLM terminal te zijn aangekomen, maar onvindbaar. De bagage van mijn vader zou zijn aangekomen op de BA-terminal en eveneens onvindbaar.
Na uren zoeken, bleek dat onze bagage inmiddels was overgebracht naar Lost en Found.
U begrijpt dat wij Not Amused waren.
D

BENZINE-STANK IN DE AUTO
Toen mijn vrouw bij een file was gearriveerd, zag zij in haar spiegel dat er een Mercedes aan kwam rijden die geen vaart minderde. Zij zette haar motor af ivm brandgevaar en zette zich schrap. De klap was oorverdovend en het stuur kwam op haar af.
Via het raam heeft zij haar Mini verlaten toen het in de auto naar benzine begon te ruiken.
Het glas uit haar bril lag onbeschadigd op het asfalt.

MERCEDES MET BROOD
De eigenaar van de Mercedes was ook uit zijn auto geklommen en had haar plastic zakje met boterhammen in zijn hand. Die waren via de ruit van één van de deurtjes door zijn voorruit gevlogen en hij had de onbekende broodmaaltijd aangetroffen op zijn achterbank.
“Is dit soms van U ?”, vroeg hij vertwijfeld.

Het dak van de MINI stond krom en uit de auto lekte benzine op het asfalt.

Je vraagt je dan toch af hoe dit was afgelopen als zij dat EENDJE nog had gehad!

Vanaf dat moment koos zij voor veilige auto’s.

D
D
D
D
D

Lees in dit verband ook Deel 20 De naam is Brands….. James Brands

GEEN REACTIES