BLOG : Cybergevaren .

Copyright Pixabay Laat je niet bij de neus nemen door cybercriminelen !

Het intermediair kampt reeds jaren met het probleem dat zij zich steeds moeilijker kan profileren als centraal adviseur voor consumenten. Findinet publiceerde over dit onderwerp al meerdere artikelen. verzekeraars
Deel 1) Dienstenpakket van adviseurs verbreden
Deel 2) Het Podium is van U
Deel 3) Discussie over verbreding functie verzekeringsadviseurs
En vervolgens werd het weer stil.

Cybercriminaliteit
Een nieuw fenomeen heeft zich aangediend : Cybercriminaliteit.
En dus hebben een aantal verzekeraars verzekeringsproducten op de markt gebracht waarmee met name ondernemers zich kunnen verzekeren tegen schade die het gevolg kan zijn als zij het slachtoffer zijn van cybercriminelen.

CHUBB is partner van Findinet en dus hebben wij CHUBB verzocht d.m.v. een aantal publicaties achtergrondinformatie te verstrekken over deze nieuwe vorm van verzekering.
Op de Partnerpagina van CHUBB treft u deze en andere publicaties nog steeds aan.
Deel 1 : Cybercriminaliteit overkomt iedereen
Deel 2 : Bedrijfsschade na Privacy leak
Deel 3 : Praktische tips
Inmiddels komt steeds meer informatie naar buiten over de gevaren die ons bedreigen.

Hackers 
Iedereen heeft wel eens gehoord over mensen die het leuk vinden om binnen te dringen in computersystemen van de overheid en van ziekenhuizen. Dan denk je bij jezelf : het is goed dat er mensen zijn die als waakhonden op de tent passen. Zonder hen zouden criminelen helemaal vrij spel hebben.
CYBERCRIMINALITEIT
Het gaat hier om georganiseerde criminaliteit en deze lieden zijn bijzonder creatief in het bedenken van kansen om u van uw geld of van uw identiteit te beroven.
Pinpas
Sinds kort kunt u met uw pinpas kleine bedragen betalen zonder dat u de pincode nog moet intoetsen. Tot 25 euro is pinnen niet meer nodig. Voor de nieuwe manier van betalen wordt uitgebreid reclame gemaakt (zie video).

En daar hebben de criminelen het volgende op gevonden :
Loopjongens wandelen vrolijk lachend met een mobiel pinapparaat op zak de van wifi voorziene trein binnen. Het te pinnen bedrag is € 24.95 en zij kijken of hun pinapparaat reageert op de pinpas die in uw tas zit of in uw achterzak.
POING !….. KASSA
Even in een hoekje de incasso afronden. Het apparaatje weer instellen en het volgende slachtoffer zoeken.
POING !…. KASSA
Hoe eenvoudig kan het zijn snel geld te investeren in het buitenland.
Want uw geld gaat natuurlijk naar een buitenlandse bankrekening en die rekening wordt snel afgeroomd.
Niet meer te achterhalen.
En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden om gewone hardwerkende medemensen te ruïneren.
Wij noemen :
Phishing
Phishingmail
Speer Fishing
Scammen
Ransomware
Virussen
enz. enz.
Deze publicatie is de eerste van een reeks, waarin Findinet een poging doet haar lezers te wijzen op de gevaren waarmee zij zelf maar ook hun particuliere en zakelijke klanten te maken kunnen krijgen.
Natuurlijk is het altijd zinvol om een verzekering af te sluiten, maar ook dan is het zeer gewenst om enige kennis te hebben van de wijze waarop de gezamenlijke vijand te werk gaat. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen.

Hoort zegt het voort
Cliënten die af en toe adequaat geadviseerd worden door hun assurantieadviseurs, hebben dan op verjaardagen en partijen ook eens iets leuks over hun adviseurs te vertellen als anderen vertellen dat zij inmiddels bij de neus genomen zijn.

 

GEEN REACTIES