Algemeen directeur Dolders van L & G blij met groei van 5 %

Daar waar de totale markt van individuele levensverzekeringen in de eerste zes maanden van dit jaar 14% premievolume moest inleveren, wist Legal & General een groei van 5 % te behalen.

In een nog steeds krimpende levenmarkt weet levensverzekeraar Legal & General haar groeiambities goed vast te houden.

Alle kerngebieden boven target

Legal & General heeft vorig jaar gekozen om haar focus te richten op drie kerngebieden, te weten

  • overlijdensrisicoverzekeringen;
  • pensioenen;
  • en beleggingsverzekeringen.

 

Op alle drie de gebieden lag de groei in de eerste zes maanden van dit jaar boven begroting. Pensioenen verdubbelde zelfs ten opzichte van dezelfde periode in 2014.

Professionele Adviseurs nu al positief gestemd over 2e half jaar 2015

Arno Dolders, algemeen directeur Legal & General: “Uit een opiniepeiling onder financieel adviseurs die onze producten in hun advies aan klanten meenemen, zien wij dat ook zij in meerderheid (76%) positief zijn over de ontwikkeling van de markt voor financieel advies over de eerste zes maanden van dit jaar. Maar wat wij nog belangrijker vinden, is dat zij ook voor de komende zes maanden positief gestemd zijn. 75 % geeft aan te verwachten dat hun eigen adviespraktijk zich positief zal ontwikkelen. Door de jaren, aldus Arno Dolders, heeft Legal & General gekozen om haar producten uitsluitend aan consumenten te leveren via persoonlijk advies door zelfstandig adviseurs. Daarbij, en niet iedereen was het hierover altijd met ons eens, waren wij ten aanzien van de bemiddelaarsrelatie altijd selectief, waarbij wij getracht hebben juist de samenwerking te zoeken met de kwalitatief betere kantoren. Dat beleid werpt nu zijn vruchten af. Vertrouwen intermediair houdt aan

Ook de meer professionele kantoren weten zich in deze moeilijke tijd namelijk goed te redden, waarbij velen ook weer groeicijfers laten zien. Dat binnen deze groep kantoren de verwachtingen voor de tweede helft van dit jaar positief zijn, betekent dat ook Legal & General met vertrouwen de tweede helft van dit jaar in gaat.”

Bron: L & G – Agaat van Ekeren

GEEN REACTIES