Toch gedeeltelijke compensatie omzetschade watersnood Limburg

RVO opent meldpunt schade overstromingen Limburg

Vervolg op publicaties: Twee-deling schadebeleid co-assurantie en provinciale markt
En : Koekoeks ei van minister zalm en premier Kok

Eenmalige compensatie indien meer omzetverlies dan 50 %
Het demissionaire kabinet komt met een steunregeling voor Limburgse ondernemers die als gevolg van de watersnood hun omzet met meer dan de helft zagen dalen. Dat heeft minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid vrijdagmiddag laten weten aan de Tweede Kamer.

12 miljoen
Het kabinet wil hiermee ondernemers die door de combinatie van de coronacrisis en de watersnood extra getroffen zijn enigszins tegemoetkomen. Voor de eenmalige steun is maximaal 12 miljoen euro uitgetrokken, schrijft minister Grapperhaus (CDA) in een brief aan de Tweede Kamer.

De regeling is bedoeld voor ondernemers die in het derde en vierde kwartaal meer dan 50 procent omzetverlies hebben geleden. Ondernemers die in aanmerking komen krijgen dan 10 procent van de omzet van het laatste kwartaal gecompenseerd door het Rijk. Eventuele tegemoetkomingen die ondernemers al ontvangen via specifieke coronaregelingen worden als omzet beschouwd en kunnen dus leiden tot een lagere compensatie in het kader van de nieuwe regeling, legt Grapperhaus uit.

Reeds 5,2 miljoen uitgekeerd
De watersnoodregeling voor omzetderving wordt uitgevoerd door de RVO, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Die dienst gaat ook over de uitkeringen in het kader van de Wet Tegemoetkoming schade bij rampen. In het kader van die regeling is inmiddels ruim 5,2 miljoen euro uitgekeerd aan 234 gedupeerden.

 

GEEN REACTIES