Quion neemt nog drie hypotheekmerken Achmea in beheer

Hypotheekservicer Quion gaat de back office-activiteiten verzorgen van de portefeuilles van Achmea-merken Syntrus Hypotheken, Attens en Tellius . Quion en Achmea hebben een dergelijke samenwerking al eerder opgezet; sinds 2017 doet de hypotheekservicer dit ook al voor de merken Centraal Beheer en Woonfonds waardoor nu de volledige hypotheekportefeuille van Syntrus Achmea in beheer is bij Quion.

De migratie van honderdduizend hypotheekcontracten van Syntrus Hypotheken, Attens en Tellius naar het Quion Service Platform (QSP) is door beide partijen zorgvuldig voorbereid en uitgevoerd. Quion, net als onder meer hypotheekadviesketen De Hypotheker onderdeel van de Blauwtrust Groep, laat weten inmiddels veel ervaring te hebben met dit soort migraties en zodoende in staat te zijn hypotheekaanbieders volledig te kunnen begeleiden in deze complexe migratieprocessen.

Met de uitbereiding van de uitbestedingsovereenkomst met Achmea komt de teller van de totale portefeuille van Quion uit op 100 miljard euro. De hypotheekservicer begeleidt inmiddels 22 actieve labels die in 2022 samen voor ruim 18 miljard aan hypotheken verstrekten in Nederland.

Bron: Quion

GEEN REACTIES