Minder mensen kiezen voor maximaal eigen risico zorgverzekering

copyright Pixabay

In tegenstelling tot vorige jaren lijken minder Nederlanders bij het afsluiten van hun zorgverzekering het komende jaar te kiezen voor het maximale eigen risico van € 885. Dit blijkt uit cijfers van verzekeraar OHRA over de eerste drie weken dat overstappen op een andere zorgverzekering mogelijk is.

De cijfers van de verzekeraar laten zien dat tot nu toe 12 procent van de verzekerden heeft gekozen voor een het hoogst mogelijk eigen risico in ruil voor een lagere zorgpremie. In dezelfde periode vorig jaar was dit 18,8 procent van de nieuwe verzekerden en het jaar daarvoor gold dit voor 12,7 procent.

Wat de cijfers verder duidelijk maken is dat nieuwe klanten van de verzekeraar zich dit jaar uitgebreider lijken te verzekeren. Zo zou in de afgelopen weken 91 procent van de nieuwe klanten hebben gekozen voor een aanvullende verzekering, terwijl dit in 2022 van toepassing was op 82 procent en in 2021 voor 83 procent.

De cijfers van de verzekeraar tonen ten slotte aan dat meer nieuwe klanten kiezen voor een jaarbetaling, waardoor zij 2 procent korting ontvangen op hun premie. Dit geldt tot nu toe voor 6 procent van de nieuwe klanten. In 2022 koos 4,5 procent van de nieuwe verzekerden hiervoor en in 2021 was bijna 4 procent van de nieuwe klanten gecharmeerd van deze mogelijkheid.

Bron: OHRA

GEEN REACTIES