Kennisquiz voor financieel adviseurs over eigenwoningregeling

De Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH) heeft samen met opleidings- trainingsbureau Impact een innovatieve kennisquiz gelanceerd: de ‘Eigenwoning Challenge’. Met het spel wil de SEH de kennis van financieel adviseurs vergroten en hen helpen de complexiteit van de eigenwoningregeling te doorgronden.

De ‘Eigenwoning Challenge’ bouwt voort op eerdere SEH Themabijeenkomsten over de eigenwoningregeling, waaruit zou zijn gebleken dat deze regeling buitengewoon complex is. Het gecompliceerde van dit onderwerp zou vooral het gevolg zijn van de fiscale regels met betrekking tot de eigen woning.

Volgens de SEH gaat het initiatief verder dan een traditionele kennisoverdracht, omdat het in een e-learningomgeving is opgezet en wordt afgesloten met een kennisquiz. Alle essentiële aspecten van de eigenwoningregeling komen daarin aan bod en zijn ondersteund door praktijkvoorbeelden.

De deelnemer ontvangt de kennisquiz in drie delen. Het eerste deel is vanaf nu beschikbaar; de andere twee delen volgen in oktober en november. Adviseurs ontvangen onmiddellijk feedback over de antwoorden, wat het leerelement aanzienlijk versterkt, aldus de SEH. Bijkomend voordeel is dat adviseurs die meedoen drie SEH B-punten ontvangen na afronding van de drie kennisrondes.

Inmiddels hebben ruim driehonderd deelnemers meegedaan en is inschrijving nog het hele jaar mogelijk.

Bron: SEH

GEEN REACTIES