Interessante ontwikkeling voor stedelijk vervoer : DE SQUAD

Advertorial
Gemiddeld wordt per dag in Nederland 12 km afgelegd binnen de bebouwde kom.

Nederlandse innovatie gooit hoge ogen vanuit Breda:
Squad is ’s werelds eerste Solar City Car voor dagelijkse (sub)stedelijke mobiliteit.
Een oplossing voor stedelijke emissies en files, ontworpen voor deelplatforms en privégebruik.
Gemakkelijk als een brommer met het comfort en de veiligheid van een auto.

Aluminium chassis kan niet roesten
Het opvallende aluminium chassis is licht en vormt een integraal en zichtbaar onderdeel van het ontwerp van de Squad. De rolkooi biedt bescherming voor de passagiers, maar het beschermt en ondersteunt ook het glas en het zonnepaneel, waardoor de Squad zeer duurzaam en robuust is, met name ideaal voor de ruwe realiteit van gedeeld mobiliteitsgebruik in de binnenstad. Tot 98% van het chassis kan worden gerecycled, want aluminium is een zeer duurzaam metaal. Het is ook licht, wat bijdraagt aan de efficiëntie van de Squad en de natuurlijke weerstand tegen corrosie maakt het ook een zeer duurzaam materiaal.

Uit de presentatie : 
Squad biedt een betaalbare, veilige, snelle en duurzame oplossing voor je dagelijkse mobiliteitsbehoeften. Boodschappen doen, pendelen naar je werk, de kinderen naar school brengen, naar de sportclub, sociale bezoekjes, de dokter enz.
Al je dagelijkse verplaatsingen zonder de kosten en het gedoe van parkeren, opladen, verkeersdrukte of fileheffing.
De Squad is verrassend ruim en comfortabel, stabiel en zeer veilig met een volledige crashstructuur, rolkooi en gordels. Gemakkelijk te bedienen, gemakkelijk dwars te parkeren, gemakkelijk toegankelijk. Duurzaam en leuk!

Verwisselbare accu’s
De Squad is een compacte City Car ontworpen volgens de voorschriften van de Europese Unie.
Type L6
Deze biedt ruimte aan twee personen en rijdt met een snelheid van max. 45 km per uur.
Voor de L6 is in de meeste landen geen rijbewijs nodig.
Type L7
Deze biedt ruimte aan vier personen en rijdt met een snelheid van max. 70 km per uur.
Verwarming is standaard, deuren en airconditioning zijn opties en de accu’s zijn draagbaar en verwisselbaar.
Een opgeladen accupakket (4 stuks) op je werk, levert een actieradius op van 100 km.
Bij toepassing van 2 accu’s is dat nog altijd een respectabele 70 km. Tijdens verblijf in de open lucht, worden de accu’s continue bijgeladen via een zonnepaneel.

Geïntegreerd zonnepaneel 
De Squad laadt zijn accu’s automatisch op met zonne-energie van het zonnepaneel op zijn eigen dak. Zero emissie, gratis, stil en draadloos. de hele dag en elke dag gedurende zijn hele levenscyclus, tijdens het rijden en als hij geparkeerd staat. Zelfs in noordelijke landen zoals Nederland geeft de zon genoeg energie voor gemiddeld stadsgebruik.

Het zonnepaneel kan per dag de accu’s tot 22 km bijladen. Het zonnepaneel werkt in elk licht, ook in de schaduw.

De Squad wordt aangedreven door elektromotoren en accu’s, dus het werkt ook ’s nachts, in de winter of binnenshuis. Als je extra actieradius nodig hebt, kunnen de draagbare accu’s direct via een normaal stopcontact worden opgeladen. De Squad is licht van gewicht en zeer energiezuinig.

Dwars parkeren
Met een lengte van slechts 2 meter kan de Squad heel efficiënt haaks geparkeerd worden op een gemiddelde parkeerplaats, met de banden tegen de stoeprand.

Congestie en parkeren in steden is wereldwijd een groeiend probleem. Een gemiddelde auto heeft een stilstaande voetafdruk van ongeveer 10 m2, een zeer inefficiënt gebruik van de schaarse ruimte in stadscentra. Een Squad heeft een voetafdruk van slechts 2,4 m2, of 1,2 m2 per persoon. 3 Squads kunnen gemakkelijk parkeren op 1 parkeerplaats. In de meeste steden is het toegestaan om de Squad op de stoep of op speciale bromfietsparkeerplaatsen te parkeren.

In de meeste gemeenten geldt een snelheidsbeperking van 30 km binnen de bebouwde kom.
Dankzij de compactheid van de Squad kun je snel en gemakkelijk door de stad manoeuvreren. Het drukke verkeer, files en wegversperringen vermijdend.
File-rijders zullen u met jaloezie voorbij zien komen.

Een zonneauto voor iedereen
Squad is een betaalbare oplossing voor de meeste consumenten met een verkoopprijs vanaf € 6250,- ex. BTW. Optioneel een maandelijkse lease of abonnement. In de meeste steden betaal je voor een micromobiel geen parkeergeld, geen wegenbelasting en geen fileheffing. De Squad is extreem energiezuinig met een lager energieverbruik dan het openbaar vervoer per persoon per kilometer.

Squad is specifiek ontworpen voor deel- en MaaS ( Mobility as a Service ) platforms voor (sub)stedelijke mobiliteit. Het ontwerp van de Squad is gericht op veiligheid, comfort, weinig onderhoud en duurzaamheid bij gebruik in de stad. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede materialen en er is geen rijbewijs nodig.

De eerste Squad’s zult u op de weg aantreffen vanaf december 2024.
Op voorhand zijn er al 3600 klanten die een bestelling hebben gedaan.
Zij die een Squad tijdig reserveren, zijn natuurlijk de eersten die u op de weg ziet komen.

Voor meer informatie over deze innovatie verwijzen wij u naar de website van: SQUAD
Ok start de VIDEO!

GEEN REACTIES