Findinet official supporter van animatiefilm “Pom (the Great)”

Omdat ook op de werkvloer nog steeds regelmatig gepest wordt, is Findinet supporter geworden van het filmproject van Jonas Klinkenberg “Pom (the Great)”.

Het verhaal:
De film gebruikt op een originele manier geluid en animatie om de gedachten en gevoelens van Pom tot leven te brengen. Zo ontdekken we dat er meer in Pom omgaat dan je op het eerste gezicht zou denken.
Pom (the great) is een persoonlijke film van regisseur Jonas Klinkenbijl.
Gepest worden
“Pom (the great) leent uit mijn eigen ervaringen met pesten, maar ook elementen uit verhalen van vrienden en bekenden worden gebruikt. Tijdens het nadenken over het verhaal kwam ik erachter dat ik als kind last had van tics en dwangmatig gedrag (zoals alleen op hele stoeptegels mogen lopen van jezelf) iets wat ik lang vergeten was. Na wat research besefte ik dat tics worden veroorzaakt door stress en spanning, in mijn geval veroorzaakt door pesten. Ik besefte me dat wij dit nooit gesignaleerd hadden als iets dat met pesten te maken had. Ik wist meteen dat ik de kern van mijn verhaal had gevonden.
Pom is geen held. Hij is wellicht niet eens dapper. Maar hij is ook geen slachtoffer. Zijn overlevingsmechanisme is toevallig naar binnen gericht. Tegenslag activeert zijn innerlijke wereld die des te mooier en rijker wordt en dat maakt hem mooi. Dat is voor mij de betekenis van de titel Pom (the great)”, aldus Jonas Klinkenbijl.

De film zal natuurlijk worden vertoond op filmfestivals. Maar we hopen dat de film ook een bijdrage kan leveren om pesten op scholen te verminderen. Daarom zijn we in gesprek met de stichting Stop Pesten NU. We hopen dat de film kan dienen als een startpunt voor een gesprek over pesten. De film heeft als invalshoek dat niet iedereen hetzelfde reageert op pestgedrag.

Hadewyck Minnis speelt de moeder van Pom.

 

Actrice Hadewych Minis speelt de hoofdrol in de nieuwe korte film Pom (the great). Zij speelt de moeder van een jongetje dat gepest wordt.

 

 

 

 

Philip van Loosbroek speelt “Pom”

Philip van Loosbroek  neemt de rol van Pom voor zijn rekening. Omdat Pom scholier is, vinden ook op school opnames plaats.
Het project moet in de loop van 2017 gereed zijn, zodat de film in 2018 te zien zal zijn op festivals en de verwachting is dat ook vanuit het onderwijs veel belangstelling zal zijn voor het vertonen van “Pom, (the great)”.

GEEN REACTIES