De Hoop Maatwerkroute: nieuwe mogelijkheid tot ORV voor mensen met ziektegeschiedenis

De Hoop Maatwerkroute: nieuwe mogelijkheid tot ORV voor mensen met ziektegeschiedenis
© Coffeebeanworks, Pixabay

Mensen met een medische aandoening die afgewezen zijn voor een overlijdensrisicoverzekering (ORV) kunnen straks door hun verzekeraar gewezen worden op een extra mogelijkheid: De Hoop Maatwerkroute.

Initiatiefnemer van deze maatwerkroute is De Hoop. Alle reguliere overlijdensrisicoverzekeraars in Nederland kunnen zich erbij aansluiten. De route wordt momenteel ondersteund door Achmea, Allianz, A.S.R., Nationale-Nederlanden en Scildon, die daarmee een positieve bijdrage leveren aan de verzekerbaarheid van deze doelgroep.

Verhoogde premie

De Hoop, opgericht in 1915, is herverzekeraar van overlijdensrisicopolissen voor mensen met een medisch verhoogd risico. De Hoop kan, tegen een verhoogde premie, mensen met een ziektegeschiedenis in veel gevallen alsnog een ORV aanbieden.

Op dit moment werkt De Hoop – via tussenpersonen – alleen samen met TAF, volmachthouder van o.a. Quantum Leben. Wanneer TAF een aanvraag voor een ORV afwijst, wordt die automatisch doorgestuurd naar De Hoop.

Om administratieve redenen deden andere verzekeraars dit tot nu toe niet. Nu zijn De Hoop en de genoemde verzekeraars dus een samenwerking overeengekomen die voor alle partijen acceptabel is. Klanten die bij een van deze verzekeraars zijn afgewezen, worden geattendeerd op De Hoop Maatwerkroute. Via de site van De Hoop Maatwerkroute kunnen klanten vervolgens zelf een aanvraag indienen. De samenwerking start in het tweede kwartaal van 2024.

Bron: De Hoop, De Vereende

GEEN REACTIES