Online hulp bij letselproces na een ongeval

Verbond ontwikkelt tool voor bepaling schade bij licht letsel
© sferrario1968, Pixabay

Na de lancering van ‘Schade in kaart’ hebben Slachtofferhulp Nederland en verzekeraar Achmea een tweede tool ontwikkeld om mensen te ondersteunen die (licht) letsel hebben opgelopen na een verkeersongeval: ‘Letselschadeproces in kaart’.

Letselschadeproces in kaart geeft slachtoffers na een ongeval meer inzicht in het proces: van het ongeluk zelf tot en met afronding van de hulp met de verzekeraar. De tool is bedoeld om verkeersslachtoffers meer houvast, handvatten en vertrouwen te geven voor het zelf voeren van de regie over de afhandeling van het verzekeringsproces. De tool geeft antwoord op vragen als ‘wat moet je allemaal met wie regelen?’ en ‘wat kan je verwachten?’.

De tool helpt slachtoffers vanaf het ongeval zelf tot en met het afronden van de hulp en vergoedingen. Dit sluit volgens de initiatiefnemers aan bij de behoefte van slachtoffers om met goede informatie zelf de regie te kunnen nemen en met vertrouwen hun schade te regelen. Bijkomend voordeel is dat ze zich optimaal kunnen focussen op hun herstel. (bron: Doe het zelf onderzoek, Vrije Universiteit Amsterdam).

De eerder ontwikkelde tool Schade in kaart brengt de hulp en vergoedingen na een verkeersongeval in kaart, toegespitst op iemands situatie. Met die tool kan een verkeersslachtoffer zelf controleren waar hij recht op heeft. Ook dat helpt volgens de initiatiefnemers mensen met licht letsel om zelf de regie te houden tijdens gesprekken met de verzekeraar.

Bron: Slachtofferhulp Nederland en verzekeraar Achmea

GEEN REACTIES