Autoverzekeraar USA moet vrouw $5.500.000 betalen voor SOA opgelopen in de auto.

Soms verschijnen er van die berichten waarvan je eerst denkt dat het FAKE NEWS moet zijn, maar die dat toch niet blijken te zijn.

AUTOVERZEKERAAR GEICO 
Een vrouw diende in februari 2022 bij  autoverzekeraar Geico een eis tot schadevergoeding in vanwege een opgelopen SOA.

HPV (Humaan Papilloma Virus)
De vrouw stelt dat ze het Humaan Papilloma Virus (HPV) had opgelopen tijdens een vrijpartij met haar ex. Doorgaans zeer goed te genezen, maar HPV kan ook baarmoederhalskanker tot gevolg hebben.

Zij liep de besmetting op doordat haar ex onachtzaam heeft gehandeld dan wel heeft bijgedragen aan de besmetting met HPV door niet de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Ook verzuimde hij haar te informeren over zijn ziekte, waarmee hij wel bekend was.
Volgens de vrouw dekt de verzekering verwondingen en verliezen“.

Verwondingen en Verliezen.
De vrouw deed een eerder een schikkingsaanbod van $ 1 miljoen om haar claims op te lossen. In april 2021 heeft GEICO de claim afgewezen en weigerde haar aanbod tot schikking.
De zaak werd vervolgens voorgelegd aan de rechtbank.

Jackson County Court
Dinsdag 7 juni 2022 heeft het Missouri Court of Appeals een advies ingediend waarin de aanvankelijke arbitragetoekenning van het Jackson County Circuit Court tegen GEICO werd bevestigd.

Het Missouri Court of Appeals heeft die uitspraak deze week bevestigd.
“Autoverzekeraar Geico moet de vrouw uit Missouri een schadevergoeding van $ 5,2 miljoen betalen omdat zij een seksueel overdraagbare aandoening heeft opgelopen tijdens een vrijpartij met haar ex in de bij hen verzekerde auto.”

Arbitrage
De arbiter stelde vast “dat er seksuele activiteit was in de (verzekerde) auto welke direct veroorzaakte, of er direct toe bijdroeg dat de vrouw werd geïnfecteerd met HPV,  terwijl haar voormalige partner bekend was met zijn positieve HPV-diagnose“, zo blijkt uit de stukken.
De arbiter voerde vervolgens aan dat $ 5,2 miljoen de vrouw redelijk zou compenseren voor haar schade en verwondingen.

Geico in beroep
GEICO ging vervolgens in beroep tegen de arbitragebeslissing van het Jackson County Circuit Court, waarbij deze beweerde dat de rechtbank GEICO “geen zinvolle kans gaf om zijn belangen te verdedigen”.

Het panel van drie rechters dat verantwoordelijk is voor de beoordeling van het beroep, bevestigde de schikkingsbeslissing van de Circuit Court van $ 5,2 miljoen.
De door Geico aangevoerde argumenten t.z.v. beroep werden genegeerd omdat “Ten tijde van Geico’s beroep de aansprakelijkheid en schade was vastgesteld door een arbiter en bevestigd door de rechtbank.
GEICO had niet het recht om deze kwesties opnieuw aanhangig te maken
“.

Het panel stelde voorts dat Geico zijn belangen had kunnen laten verdedigen door de verzekerde klant maar “GEICO heeft daarvan geen gebruik gemaakt en heeft in plaats daarvan dekking geweigerd en heeft geweigerd de belangen van de Verzekerde te behartigen“, aldus arbitragecommissie.

CNN heeft contact opgenomen met de advocaten van zowel de vrouw als GEICO, maar deze hullen zich in stilzwijgen.

Bron : CNN  LINK

De veroordeling door de Rechtbank lijkt ons ingegeven door het feit dat
GEICO de eis zo belachelijk vond, dat zij er nooit serieus op is ingegaan.

GEEN REACTIES