Zestigplusser kan overwaarde woning benutten met Florius Verzilver Hypotheek

Zestigplusser kan overwaarde woning benutten met Florius Verzilver Hypotheek
© Pixabay

Florius meldt dat het de Verzilver Hypotheek verbeterd. Deze hypotheek is bedoeld voor voor zestigplussers met veel overwaarde op hun huis die in hun woning willen blijven wonen, maar hun overwaarde willen gebruiken als aanvulling op het inkomen of als steun aan de kinderen.

Florius biedt hen de mogelijkheid om op een verantwoorde en veilige manier de overwaarde op hun huis te benutten. De klant kan door een (aantal) opname(s) beschikken over zijn vermogen dat vrij besteedbaar is voor zaken als verbouwen, financiële hulp aan kinderen, medische zorg et cetera.

Wat de klant kan lenen, is niet afhankelijk van zijn inkomen, maar van de overwaarde op de woning, zijn leeftijd en de hoogte van de rente. Wanneer de klant gebruikmaakt van deze optie, wordt een deel van de overwaarde op de woning omgezet in een lening bij Florius. Dit gebeurt pas als de klant de overwaarde opneemt. De verschuldigde rente wordt maandelijks in zijn geheel of gedeeltelijk bijgeschreven op de lening, waardoor de schuld gedurende de looptijd van de lening oploopt. Pas als de woning is verkocht, lost de klant de nieuwe schuld, inclusief de rentekosten, af.

Bron: Florius

GEEN REACTIES