‘WFT-niveau onvoldoende voor complexe hypotheekdossiers’

bron: NVHP; Foto Raphael Drent

Door de toenemende complexiteit rond verschillende hypotheekdossiers blijkt de WFT als minimum deskundigheidsniveau veelal onvoldoende.

Dat stelde Evert Creemers, de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Hypothecair Planners (NVHP), afgelopen week op de algemene ledenvergadering van de vereniging. Volgens Creemers wordt de problematiek waarmee consumenten te maken krijgen, steeds complexer. ‘Denk aan de financiële afwikkeling van echtscheiding, de groeiende problematiek van senioren met waarde in hun woning maar vaak in verhouding weinig liquiditeiten, de circa 360 miljard aan aflossingsvrije hypotheken die in de komende jaren toch echt op enig moment afgelost moeten worden. Dit en vele andere ontwikkelingen vragen steeds meer om een proactief hypothecair planner omdat de Wft als minimum deskundigheidsniveau veelal onvoldoende is om klanten optimaal te bedienen.’

Benoemingen
Naast de benoeming van Creemers, die zelf onafhankelijk financieel adviseur is, werden ook Maarten van Hasselt, directeur Retail bij SNS Bank, en Joost Melis, voorzitter van de Stichting Certificering Erkend Hypothecair Planners, benoemd tot bestuurslid van de NVHP.

Ledengroei
De NVHP is in 2016 fors gegroeid qua ledenaantal. Het aantal leden steeg van 1085 naar 1173. Een deel van deze groei komt voort uit gecertificeerd Financieel Planners die zich specialiseren op het gebied van hypothecair krediet en naast het zijn van financieel planner zich willen profileren als deskundige op het gebied van hypotheken. Voor deze gediplomeerde Financieel Planners kent de NVHP een aangepaste toetredingsregeling.

GEEN REACTIES