Waarborgfonds regelt schade door monstertruck

Het Waarborgfonds Motorverkeer gaat de schade van slachtoffers van het ongeval met de monstertruck te Haaksbergen op 28 september regelen.

Zowel voor de nabestaanden van de overledenen, als voor de letsel- en materiële schade die is geleden.

Slachtoffers niet dupe laten zijn van complexiteit aansprakelijkheid

“Het tragische ongeval te Haaksbergen heeft vele juridische aspecten”, aldus mr. F. Blees, directeur van het Waarborgfonds. “De monstertruck was waarschijnlijk niet verzekerd. En over de aansprakelijkheid van de verschillende partijen die bij dit evenement betrokken zijn, bestaan verschillende visies. Wij vinden het een slechte zaak wanneer slachtoffers van dit ongeval zelf procedures moeten opstarten om hun schade vergoed te krijgen. Wij hebben daarom besloten om de schade die door de monstertruck is veroorzaakt te gaan regelen.”

Waarborgfonds neemt regres

Het Waarborgfonds Motorverkeer bij de schaderegeling voortvarend te werk. Daarnaast zal het Waarborgfonds deze schade uiteindelijk verhalen op de partij of partijen die voor deze schade aansprakelijk worden gehouden.

Vanuit onze onafhankelijke positie en ons ervaren en goed ingerichte schadeapparaat kunnen wij dit goed in kaart brengen. Echter, een dergelijke procedure kan jaren duren. Slachtoffers hoeven niet op die uitkomst te wachten maar krijgen hun schade uitgekeerd, ongeacht wie uiteindelijk aansprakelijk blijkt te zijn. We denken hiermee een maatschappelijk ongewenste situatie recht te trekken”

GEEN REACTIES