Voormalig vicepremier Wouter Bos keert terug naar gezondheidszorg

Voormalig vicepremier Wouter Bos keert terug naar gezondheidszorg
© Menzis

Wouter Bos wordt per 1 mei de nieuwe bestuursvoorzitter van zorgverzekeringscoöperatie Menzis. Hij neemt het voorzitterschap over van Ruben Wenselaar, die Menzis sinds 2015 heeft geleid. Dit maakt de Raad van Commissarissen van Menzis bekend.

Wouter Bos is sinds 2018 CEO van Invest-NL, een organisatie die zich bezighoudt met het financieren van de transitie naar een carbon-neutrale en circulaire economie. Hij werd geboren in 1963 en studeerde economie en politicologie aan de VU in Amsterdam. Na zijn studie werkte hij ruim negen jaar voor Shell. Hij zat namens de PvdA in de Tweede Kamer en was van 2007 tot 2010 minister van Financiën en vicepremier in het kabinet Balkenende-IV. Na de breuk in het kabinet vertrok hij uit de politiek om meer aandacht aan zijn gezin te kunnen besteden. Hij was achtereenvolgens partner bij KMPG gezondheidszorg en tot 2018 voorzitter van de Raad van Bestuur van het VUmc; in die functie leidde hij de fusie met het AMC waaruit het huidige Amsterdam UMC ontstond.

Bos: “Ik kijk uit naar mijn overstap naar Menzis. Dit is een prachtkans om terug te keren naar een wereld die mij heel dierbaar is geworden. De visie van Menzis op de toekomst van de zorg en de rol van zorgverzekeraars daarbij, past bij mij en ik zie er erg naar uit om daar samen met mijn nieuwe collega’s aan te gaan werken.”

Peter van Lieshout, voorzitter Raad van Commissarissen: ‘Wij zijn ervan overtuigd dat wij met Wouter een bestuursvoorzitter hebben gevonden die op een enthousiaste en inspirerende wijze leiding gaat geven aan Coöperatie Menzis. Hij neemt veel ervaring en expertise mee om de strategie van Menzis te realiseren.”

Menzis heeft volgens Zorgwijzer 2,1 miljoen verzekerden en een marktaandeel van 11,9%. Daarmee is het de vierde grote speler onder de zorgverzekeraars.

Bron: Menzis

GEEN REACTIES