VNAB herziet protocol polisdocumenten

copyright Pixabay

Brancheorganisatie voor de zakelijke verzekeringsmarkt, de VNAB, heeft het protocol Administratieve Ondersteuning Polisdocumenten (AOP) herzien.

Het oude protocol dateerde van 1993 en voldoet niet meer aan de huidige praktijk, aangezien veel van de officiële correspondentie inmiddels via het e-ABS verloopt, het online-platform van de VNAB. Volgens de brancheorganisatie behelst het aangepaste protocol geen veranderingen in het beleid of het proces rond de ondertekening van polisdocumenten. Er wordt nu in het protocol wel verwoord van wat er in het kader van deze ondertekening in e-ABS gebeurt.

Bij het AOP draait het om de ondertekening van een definitieve polis van de twee zogeheten ‘bovenstaande’ verzekeraars, de twee verzekeraars die het grootste aandeel in het betreffende risico hebben. Dit gebeurt op basis van een voorlopig document waarop alle verzekeraars vermeld staan met hun ondertekening.

Nu het protocol AOP is aangepast, wordt in de Juridische Commissie van de VNAB een begin gemaakt met het aanpassen van de regelingen SPC (Schadeproces Coassurantie) en BVC (Betalingsverkeer Coassurantie). Ook bij deze regelingen verloopt de communicatie nagenoeg volledig via het e-ABS.

GEEN REACTIES