VKG biedt ORV+ voor mensen met een ernstige aandoening

In samenwerking met Pulse Insurance Limited maakt VKG de ORV+ polis beschikbaar voor de Nederlandse verzekeringsmarkt.

ORV+ is een maatwerk overlijdensrisicoverzekering voor personen met aandoeningen zoals diabetes, ademhalingsproblemen, een hoog cholesterol, hart- en vaatziekte, depressie, overgewicht, taaislijmziekte, nieraandoening en dergelijke. Ook personen die drugs gebruiken, een tumor hebben of zelfs personen die zijn uitbehandeld tegen kanker kunnen een aanvraag indienen voor de ORV+. Maar denk ook aan personen die tijdelijk naar een gevaarlijk gebied gaan of een buitenlandse werknemer die door een Nederlands bedrijf verzekerd wil worden. De ORV+ is vooral geschikt voor:

  • Personen met medische risico’s.
  • Personen die voor hun werk naar risicogebieden gaan.
  • Buitenlandse werknemers.

Binnen vijf werkdagen een premie-indicatie

“Klanten willen graag zo snel mogelijk weten of ze verzekerbaar zijn en wat dat kost?” zegt Peter van der Linde, directeur Leven, Kredieten en Inkomen van VKG. “Premies zijn vooraf niet te geven, maar worden binnen enkele dagen vastgesteld. Door goede afspraken te maken met de herverzekeraar kunnen we de klant binnen vijf werkdagen een premie-indicatie geven.”

In Nederland zijn ongeveer 5,3 miljoen mensen die lijden of hebben geleden aan een ernstige of chronische aandoening*. In de leeftijdscategorie van 24 tot 75 jaar zijn dit 1.378.000 personen. Zij kunnen vaak geen verzekering afsluiten omdat veel verzekeraars zijn overgestapt naar een online acceptatiesysteem. In die processen moet snel en goedkoop gewerkt worden. Volgens Van der Linde is er geen solidariteitsgedachte meer in de markt: past de digitale aanvraag niet, dan val je af en heb je pech. Van der Linde: “Voor deze doelgroep is maatwerk nodig en ik ben blij dat wij daar nu een goede oplossing voor kunnen bieden.”

GEEN REACTIES