Virta wil met offertetool WGA-ERD-markt openbreken

Veel middelgrote bedrijven kiezen bij de verzekeringen voor ziektewet en WGA nog steeds voor het UWV. Een nieuwe offertetool voor adviseurs kan daar verandering in brengen.

Dat stelt dienstverlener Virta, dat zich heeft gespecialiseerd in ondersteuning op het vlak van verzuim, WGA en WIA. Volgens Virta-directeur Gaston Merkelbagh kiest 70% van de werkgevers met 100 tot 500 medewerkers nog altijd voor het UWV. Daar ligt volgens Merkelbagh een enorme groeikans voor verzekeraars en adviseurs. Het gaat in dit verband om zo’n 6.300 bedrijven.

Nu zal een deel van deze werkgeverskeuze voor het UWV samenhangen met verschillen en voorkeuren op het vlak van voorwaarden en prijs, maar ook minder transparantie en te weinig overzicht in deze zeer specifieke markt kan een rol spelen. De zogeheten offertewizard van Virta zet productkenmerken en kwaliteit van de verschillende verzekeringen op een rij, waardoor een goede vergelijking mogelijk is, aldus Merkelbagh. Daarnaast kan er automatisch met de tool een offerte bij en verzekeraar worden aangevraagd.

De offertetool richt zich op ZW ERD, WGA ERD, Hiaat Basis, Hiaat Uitgebreid en WIA Bodem, Excedent en Aanvulling. De adviseur kan hierbij zelf specifieke wensen aangeven zoals eindleeftijd, indexatie en deelnamegraad, aldus Virta in een toelichting. ‘De wizard filtert vervolgens het aanbod van verzekeraars die producten aanbieden die aan de wensen van werkgever en adviseur voldoen. De adviseur hoeft daarna uitsluitend nog data in te voeren die daadwerkelijk van belang is voor de offerteaanvraag van product(en) en verzekeraar(s) die hij selecteert.’ Daarnaast kan de tool worden gebruikt om een offerte bij Virta zelf op te vragen omtrent de dienstverlening bij het product ‘Werken aan Werkvermogen’.

GEEN REACTIES