Verzekering voor elektrische auto’s van Allianz Nederland

Allianz Nederland biedt een verzekering aan die speciaal afgestemd is op de wensen van bestuurders van elektrische auto’s.

Deze omvat onder meer een speciale pechhulpdekking bij een lege accu en een dekking voor schade aan de eigen laadpaal. Allianz Nederland wil met de nieuwe verzekering een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van elektrisch rijden.

Pechhulp en laadpaaldekking

Net als bij de bestaande autoverzekering kunnen bestuurders kiezen uit alleen een WA-dekking, een WA-dekking met beperkt casco of een WA-dekking met volledig casco. Maar daarnaast biedt de verzekering extra’s als speciale pechhulp. Als bijvoorbeeld de accu onverwacht leeg raakt tijdens een autorit, krijgt de verzekerde speciale pechhulp. Een hulpverlener brengt de verzekerde naar zijn eindbestemming of de dichtstbijzijnde laadpaal. Ook biedt de verzekering een secundaire dekking voor schade aan de eigen laadpaal. Verder kunnen de verzekerden vertrouwen op schadeherstel door gespecialiseerde automonteurs.

Afstemming op wensen verzekerden

Op dit moment monitort Allianz de ervaringen met de nieuwe verzekering. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met een groep intermediairs die affiniteit hebben met elektrisch rijden of klanten hebben met een elektrische auto. Op basis daarvan wordt de verzekering nog verder afgestemd op de behoeften van de verzekerden. Na deze aanscherping volgt een brede marktintroductie van de verzekering.

Bijdrage aan elektrisch rijden

Als tweede autoverzekeraar van Nederland volgt Allianz de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van auto’s nauwlettend. Elektrisch rijden is een van die ontwikkelingen. Allianz Nederland ziet daarvoor een grote toekomst. De markt is nog klein, maar het aantal elektrische auto’s groeit op dit moment explosief. In april 2012 reden er ongeveer 3000 elektrische auto’s in Nederland, in april 2013 waren dat er al ruim 9000. De overheid heeft een doelstelling van 200.000 elektrische voertuigen in 2020.

Allianz draagt daar graag aan bij door elektrisch rijden te stimuleren en kennis en informatie te delen

Kennisdeling via DOET

”Elektrisch rijden biedt Allianz als verzekeraar volop kansen: nieuwe doelgroepen met nieuwe verzekeringsbehoeften”, aldus Steven Plug, directeur Fleet bij Allianz Nederland. “Daar spelen we op in door onze nieuwe propositie met een speciale dekking voor accu’s en oplaadpalen. Bovendien treden we op 1 augustus 2013 toe tot DOET, de belangenorganisatie op het gebied van elektrisch vervoer in Nederland. Binnen DOET werken allerlei partijen samen die kennis delen op het gebied van elektrisch rijden. Dit biedt ons een goed zicht op de behoeftes en risico’s die er zijn. En dat helpt ons weer om onze verzekeringen en dienstverlening verder te verbeteren.”

GEEN REACTIES