Duurste woonverzekering ruim 11x duurder dan goedkoopste

Woonverzekeringen verschillen enorm in premie. De duurste verzekeringen kosten ruim 11 keer meer dan de goedkoopste.

Dit blijkt uit onderzoek van Independer die de premies van vrijwel alle inboedel-, opstal- en pakketverzekeringen met elkaar heeft vergeleken.

Independer analyseerde ruim 37.000 vergelijkingen van woonverzekeringen. In precies dezelfde situatie kosten de duurste pakketverzekeringen (inboedel- en opstalverzekering samen) gemiddeld 150% meer dan de goedkoopste. Bij inboedelverzekeringen bedraagt dit verschil gemiddeld 203%. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste opstalverzekeringen is gemiddeld 237%.

Bijna 400 euro premieverschil

De goedkoopste pakketverzekering, inboedel- en opstalverzekering samen, voor een alleenstaande met een rijtjeswoning in Amersfoort kost € 200,30 per jaar. De duurste is € 593,94 en dat is bijna drie keer zoveel.

Voorbeelden

Independer geeft de volgende concrete voorbeelden:

Een inboedelverzekering voor een appartement in Rotterdam voor een stel met een inboedel van ruim € 75.000,- is er al vanaf € 37,47 per jaar. De duurste verzekering kost in deze situatie € 424,94. Dat is ruim elf keer zoveel.

Een opstalverzekering voor een gezin uit de buurt van Sittard voor een twee-onder-eenkap woning is er al voor € 220,- per jaar. De duurste verzekering kost 4,5 keer zoveel: € 997,62.

GEEN REACTIES