Verbond participeert in Shopping2020

Het Verbond vindt het belangrijk om een gezamenlijke visie te ontwikkelen op de online behoeften van klanten op het gebied van verzekeringen.

Shopping2020 is een initiatief van Thuiswinkel.org en gaat zich bezighouden met het creëren van een toekomstvisie op online verkoop van producten en diensten in een breed politiek-maatschappelijk perspectief. Het Verbond participeert in het initiatief Shopping2020. Het Verbond vindt het belangrijk om, gegeven de vele innovaties en veranderende samenleving, een gezamenlijke visie te ontwikkelen op de online behoeften van klanten op het gebied van verzekeringen.

Shopping2020 is op 2 mei gelanceerd met een persbericht. Daarin wordt het initiatief omschreven als een onderzoeksprogramma waarbij Thuiswinkel.org samenwerkt met de brancheverenigingen ANVR, BOVAG, CBW-MITEX, MODINT, NUVO, UNETO-VNI en Verbond van Verzekeraars en zo’n 180 experts uit het veld. Het doel is om een toekomstvisie te creëren over hoe de consument in 2020 shopt. .

Uit deze visie volgen praktische handvatten voor (online) retailers om zich voor te bereiden op de toekomst. Meer informatie over Shopping2020 is te vinden op www.shopping2020.nl.

“Voor alle ondernemers die producten of diensten verkopen aan consumenten geldt de uitdaging om nieuwe technieken in de bestaande bedrijfsprocessen te incorporeren. Ook hebben zij de behoefte gemeen om hun onderneming te laten groeien in een context met sociaaleconomische veranderingen en wijzigend consumentengedrag. Deze ontwikkelingen vragen om een toekomstvisie.”

Toekomst vraagt veel van ondernemerschap

Ook VNO-NCW constateert dat dit grote ontwikkelingen zijn die om een visie vragen. Voorzitter Bernard Wientjes en lid van de Commissie van Aanbeveling van Shopping2020:

“Het huidige economische klimaat en de online toekomst vraagt veel van ondernemers. Van dit ambitieuze programma verwacht ik dan ook praktische handvatten voor ondernemers, actieplannen vanuit de branches en beleidssuggesties ten behoeve van de politiek.”

GEEN REACTIES